“Чупакабру” на Тернопільщині спіймали на гарячому

Жителі села Ангелівка під Тернополем півтора місяця ловили чупакабру. Були упевнені, що вона їсть кролів і курей. Однак перед Великоднем спіймали на гарячому двох собак. Одного забили граблями, другий утік.

— Таких жирних курочок мала. Що сама їла, то їм давала. А 6 березня знайшла всіх мертвими. Одна тіки вціліла, — плаче 74-річна Ганна Щіпська. — Двері були закриті на задвижку, то воно її вирвало. Потім перестрибнуло через паркан до клітки з кролями. Вирвало дверцята, задавило трьох, потім пробило сітку і там ще одного дістало.

Схожі напади були ще на 10 господарств. До кліток Богдана Каліновського приходили двічі, вбили дев’ятьох кролів. Після того він чергував там ночами. Зрештою, убив вівчарку. З її шиї зняв нашийник.

— То собаки агрофірми, якою керує Іван Крисак, — каже чоловік, у якого теж подавили кролів. — Він сам в Ангелівці жив, а зараз в Тернопіль переїхав, фірму на племінника переписав. Тут з ним проблем ніхто не хоче, бо частина людей в нього працює.

52-річний Іван Крисак колись очолював облуправління земельних ресурсів, балотувався на мера Тернополя і в народні депутати. Зараз депутат райради від “Батьківщини”. До 2008-го офіційно керував ангелівським товариством “Воскресіння”. В одному з інтернет-довідників підприємств Тернопільщини досі записаний як контактна особа Ангелівського товариства “Воля”. Воно вирощує зернові.
Андрій ЯНОВИЧ, Газета по-українськи

Коментарі вимкнені.