Чи загрожує Януковичу шизофренія?

Манера громадянина Януковича В.Ф. їздити на роботу у стилі “пересувної дискотеки”, як висловився Сергій Лещенко, давно стала притчей во язицех, національним, а може і міжнародним посміховиськом.

Між тим, відповідно до пункту 1 чинного указу президента України №815/2006 від 03.10.06 Управлінню державної охорони України дозволяється

“забезпечувати введення відповідно до закону заборони руху транспортних засобів, пішоходів на окремих ділянках вулиць, автомобільних доріг під час проїзду автомобільним транспортом осіб, зазначених у частині першій статті 261 Закону України “Про дорожній рух”, за наявності інформації про загрозу життю або здоров’ю таких осіб, а також погоджувати з президентом України в установленому порядку введення заборони, тимчасових обмежень руху транспортних засобів, пішоходів”.

І що цікаво – якщо вірити гламурному керівникові СБУ, то наразі таємничі страшні загрози життю Януковича знизилися (ясна справа, що завдяки невсипущому бдінню самого гламурного), а при тому – довжина і яскравість “пересувної дискотеки” та інтенсивність перекриття руху багатьом громадянам заради одного геть не зменшилася. Де логіка?

Але що ще цікавіше – зверніть увагу, заборона чи то обмеження руху з богоугодною метою убезпечення вразливих організмів високопосадовців від загроз може здійснюватися лише “за погодженням з президентом України”. Причому – “в установленому порядку”.

І у цьому зворушливому моменті мені вельми цікаво було б побачити як Янукович щовечора чи щоранку, вислухавши від гламурного та УДО щоденну інформацію про щоденну загрозу собі, укоханому, узгоджує себе сам з собою. “В установленому порядку”.

Медично-політичний термін “шизофренія” походить, як відомо, від грецького σχίζω – “розколюю” і φρήν — “розум” і я в контексті турбуюся за Януковича. Йому ж ще відповідати.

Є, звісно, інший варіант (судіть самі, який з них є правдоподібніший) – Янукович ніщо не узгоджує і просто кожного ранку (якщо десяту з чимось годину можна назвати таким вже ранком) всідається в авто і здійснює свій пацанський “проїзд” з мігалками і всіма іншими належними за посадою, світоглядом і вихованням понтами. Але у цьому випадку пацани просто підставляють виконавців – Управління державної охорони та даїшників, яким цілком незаслужена у цьому випадку порція ненависти співгромадян псує і без того специфічний імідж.

Втім у самих пацанів вкупі з Януковичем, безперечно псується карма і в наступному житті вони, цілком ймовірно, будуть старими жигулями десь у нескінченій метафізичній “пробці” чи то пак у корку. Амінь.

Олександр Северин, к.ю.н.

p.s. Нижче подаю відповідь УДО на мій торішній запит про кількість випадків перекриття руху для проїзду “персон”. Як бачимо – про президента там анічичирк, і це не дивно – мабуть соромно.

Коментарі вимкнені.