Чижмар звинувачує у нападі тернопільського генерала

Заступник губернатора Київської області Юрій Чижмар, якого облили соляною кислотою, запевняє, що версія міліції про любовний трикутник, що став причиною нападу, невірна.

У замаху Чижмар звинувачує ворогів з Тернопільщини, де в 2007-2009 роках був губернатором, пише “Сегодня”.

Мовляв, у нього був конфлікт із керівництвом місцевого УМВД, оскільки він викривав місцеве ДАІ у відмиванні грошей.

Генерал-лейтенант у відставці Віталій Максимов підтверджує, що мав конфлікт з Чиж марем, але причетність до кислоти заперечує.

“До історії з кислотою це не має ніякого стосунку! Конфлікт давно вичерпаний, я виграв всі суди. Я думаю, що він вигадав цю причину, оскільки гучна історія з любовним трикутником фактично ставить хрест на його політичній кар’єрі. І він зараз шукає, за що б йому зачепитися”, – сказав Максимов.

За його словами, їхній конфлікт почався в 2008 році, коли на ліквідацію повені в Західній Україні кинули величезні гроші, і частина з них була розкрадена.

“Більша частина кримінальних справ була заведена по Тернопільській області, де губернатором був Чижмар. Тоді облрада висловила йому недовіра, але президент Ющенко не відреагував. Потім була історія з його службовими автомобілями.

Спочатку затримали “Мерседес”, на якому їздив губернатор. Машина була оформлена за підробленими документами, техталон прострочений, у неї було три пари держномерів! Справу передали в суд, але покарали водія штрафом. Потім був “Фольксваген Туарег”, за чотири місяці машина наїздила 245 тисяч км. Це дуже багато. Тоді Чижмар заявив, що мій син одержав підроблений військовий квиток, підроблений диплом”, – сказав Максимов.

Водночас у прокуратурі кажуть, що версію, пов’язану з його конфліктом у Тернополі відпрацювали в перші ж дні і відкинули як безперспективну.

Як відомо, нещодавно міліція заарештувала співробітника Солом’янського РУВС, капітана Назара Фесуна, який, за версією слідства, організував напад.

Міліціонер зустрічався з Олександрою Пап, яка нібито чекала від нього дитину. Однак вибрала Чижмаря, з яким була знайома зі студентства. Цього Фесун не зміг пробачити.

Зараз він перебуває в СІЗО, як і виконавець замовлення Дмитро Котов.

Коментарі вимкнені.