Де взяти гроші для бізнесу

Колишні продавці, швачки, водії, а тепер безробітні можуть розпочати власний бізнес. Для «розкрутки» у центрах зайнятості пропонують одноразову допомогу. Її розмір визначають кожному безробітному індивідуально, – пише Робота і кар’єра.

Однак, охочому отримати кошти на бізнес варто пам’ятати, що йому доведеться виконати низку вимог. Так, майбутній підприємець має прослухати двотижневі курси, на яких викладають “Менеджмент малого підприємництва”. Окрім того, треба написати бізнес-план і захистити його двічі: спочатку – в навчальному закладі, згодом – перед комісією центру зайнятості.
Позбутися статусу безробітної і стати бізнес-леді спробувала тернополянка Наталя. До цього кроку її підштовхнули в центрі зайнятості. Жінці сподобалося, що зареєструватись підприємцем вона зможе без зайвого клопоту.
– Спеціаліст із центру зайнятості підрахував, що я зможу отримати щонайменше 3 тис. грн, – каже пані Наталя. – Звісно, цих коштів недостатньо, щоб з нуля розпочати власну справу. Однак вважаю, що навіть від такої незначної допомоги не варто відмовлятися.
Жінка жалкує лише про одне, що на той час, коли вона «ставала на біржу» для того, щоб отримати першу грошову допомогу потрібно було чекати три місяці. Тепер для цього достатньо лише місяця.
Визначитися із вибором напрямку бізнесу допомагають спеціалісти “біржі”. Для безробітних вони влаштовують семінари, надають консультації.


Коментарі вимкнені.