Дерехову короткометражку за 12$ покажуть на фестивалі Future Shorts в Англії (відео)

На світовому фестивалі короткометражного кіно Future Shorts у Англії оцінюватимуть роботу українського режисер-аматор Віталія Дереха “Коли я йтиму по зелених луках”, бюджет якої 12$. Про це Gazeta.ua розповів сам режисер.

Попередня робота Дереха – „Мій мисливець” отримала гран-прі на українському фестивалі аматорського кіно „Кілька хвилин”.

Пʼятихвилинну стрічку „Коли я йтиму по зелених луках” зняли протягом одного дня весною цього року. В стрічці зʼявляються 10 акторів. Всі вони аматори – друзі або знайомі режисера. Бюджет стрічки – $12.

„Для головного героя купили на секонд-хенді класичний костюм за 10 грн. Найбільша витрата – теляче серце. Мʼясники взяли за нього майже 40 грн. Після зʼйомок згодували його собаці однієї з акторок – Кефіру. Така мала тварина, а така зла і голодна, що за два рази все серце зʼїла”, – розповів режисер.

За словами автора, в фільмі обігрується дитячі думки про самогубство.

„Таке егоїстичне бажання зʼявляється в багатьох. Мовляв, я помру, і після цього мене всі будуть любити. Детельніше розповісти про сюжет важко – якби можна було це описати словами, я б писав оповідання. Фільм треба відчути”, — каже автор.

Future Shorts – світовий постійнодіючий фестиваль короткометражних фільмів, започаткований в 2003 році. Організатори круглорічно приймають від режисерів їхні картини, влаштовуючи покази найкращих з них, по цілому світі. У вересні 2011 стрічки-переможці фестивалю транслювали в кінотеатрах найбільших міст України. В листопаді кінопокази пройдуть в Англії, Німеччині, Фінляндії, Росії, Австралії та Казахстані.

 

Коментарі вимкнені.