Деревляний і Муц хочуть «губернаторської крові»

Очільник Тернопільської ОДА Валентин Хоптян за рік роботи нажив собі чимало ворогів. Якщо до недоброзичливців раніше можна було зачислити представників «Свободи» та «БЮТу» то зараз їхні лави поповнюються однопартійцями губернатора та Януковича.
І причина цьому досить банальна – те саме сміттєве питання.
Минулої середи у “Новій Тернопільській газеті” вийшла стаття народного депутата Ореста Муца (екс-головного регіонала Тернопільщини): “Не дозволимо чиновникам-зайдам та псевдоопозиціонерам перетворити область на сміттярку”. Нардеп звернувся до Генерального прокурора України, прокурора області про скасування розпорядження голови обласної адміністрації Валентина Хоптяна від 30.11.2011 №958 “Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТзОВ “Еко-партнери” на території Струсівської сільради Теребовлянського району.
Також Муц планує ініціювати у парламенті створення тимчасової слідчої комісії щодо вивчення обставин появи такого розпорядження.
У понеділок, практичну аналогічну заяву озвучив голо Тернопільської обласної організації «Батьківщина» нардеп Василь Деревляний. Соратник Тимошенко вимагає відставки Хоптяна.
«До мене звернулися жителі та сільський голова Струсівської сільради, жителі села Дружба та навколишніх сіл з приводу розпорядження голови Тернопільської ОДА про виділення 28 га в оренду на 49 років під сміттєсортувальний комплекс. Вони мені направили звернення під яким більше тисячі підписів. Люди категорично проти будівництва комплексу. Річ у тім, що там розташований оздоровчий дитячий табір «Зорепад», санаторна школа-інтернат для дітей з серцевими захворюваннями. Жителі сіл налаштовані на серйозні акції протесту. Вони вже навіть хотіли розпочати акції з перекриття доріг. Селяни кажуть, що голова адміністрації надає землю в користування без погодження з людьми. До них ніхто не приїжджав і не говорив. Я підготував депутатські звернення і звернувся до Прем’єр-Міністра України, щоб скасувати розпорядження про виділення цієї землі. Прошу, щоб за продовження ведення дистабілізаційної ситуації звільнити Хоптяна із займаної посади. Аналогічне звернення пішло на ім’я Генерального прокурора», – заявив Василь Деревляний.

-1 thoughts on “Деревляний і Муц хочуть «губернаторської крові»

  • 14:52 | 27.12.2011 о 14:52
    Permalink

    а чого Погляд мовчить про таке саме розпорядження Хоптяна, але яке лобіював Надал (про Галущинці). напишіть, як там люди налаштовані проти сміттєзвалища. і то прості люди, а не депутати, які роблять це для свого піару

    • 18:01 | 27.12.2011 о 18:01
      Permalink

      Класика жанру – Хоптян і пляшка

Коментарі вимкнені.