До Дня міста у Тернополі чистять став і хочуть оновити дитячий майданчик

Ряд робіт проводиться в парках Тернополя. Так, роблять ремонт на Співочому полі, реконстроюють альтанку, розпочали очистку озера.

– Особлива увага приділяється паркам Т. Шевченка та Національного Відродження. Зокрема, в парку Шевченка збудуємо нову альтанку, проведемо ремонт містка до острівця, позаяк він в аварійному стані (20 років його ніхто не ремонтував), буде виконано ремонтні роботи асфальтного покриття в парку Шевченка, – розповів “Погляду” Сергій Надал. – Окрім того, загорожа, яка йде вздовж тернопільського ставу, має бути вичищена і заново пофарбована, а в окремих місцях, де вона похилена, – вирівняна.

Мер каже, що очистять набережну ставу від різного непотребу, який затримується на сітці, що прилягає до огорожі. Буде завершено ремонт підпірної стіни, яка йде вздовж набережної, починаючи від церкви і аж до парку, а на центральній алеї оновлять  опори та буде замінено всі світильники. Також розглядається питання очищення внутрішнього ставка довкола острівка.

– Визначаємось, чи ми фізично встигаємо його спустити, почистити і заново наповнити водою, – каже мер, – Роботи по очистці дуже складі в плані того, щоб, по-перше, важкою технікою не пошкодити асфальт та мур, який є навколо. По-друге, за розрахунками фірми, яка готова взятися за ці роботи, вартість їх складає понад 1 млн. грн. Звичайно, місто не планувало витрачати такі великі гроші, але, з іншого боку, рано чи пізно це потрібно зробити. Адже мені страшно подумати, що там можна знайти, бо це озерце років 30-ть не чистилося.

Нині готується ескіз, за яким хочуть повністю замінити дитячий майданчик у парку Шевченка, при цьому “дядя Стьопа” залишиться, бо це свого роду символ міста, а всі решта гойдалки або реставрують, або поміняють на нові та сучасні.

Щодо парку Національного Відродження, то тут планують реконструювати Співоче поле. У середині сцени буде зроблено новий розпис у вигляді Тернопільського замку, повністю зачистять і пофарбують дах, сидячі місця буде зроблено по-новому. В цьому напрямку роботи ведуться посиленими темпами – засипано щебінь та пісок, з 23 липня розпочалося викладання бруківка і паралельно йтимуть роботи по встановленню нових лавок.

Для виконання усіх  робіт залучаються як бюджетні, так і позабюджетні кошти. Також у планах проведення декілька толок, для цього є ініціативні групи, які готові долучатися до цього проекту.

 

Коментарі вимкнені.