Дочасні вибори 2009-го були законними!

Тернопільський окружний адміністративний суд ухвалив рішення задовольнити позовну заяву двох депутатів Тернопільської обласної ради від «Нашої України» та УНП, датовану 2008 роком. Депутати переконували, що рішення тодішнього керівництва облради про заміну однієї обласної ТВК на іншу, лояльну для себе, було незаконним, – пише газета Номер Один.

Не в останню чергу саме завдяки цьому позову та ще трьом у 2009 році Верховною Радою було прийнято рішення про проведення на Тернопільщині дочасних виборів до Тернопільської обласної ради. Згодом були різноманітні апеляції, повернення справи на новий розгляд. Як підсумок, крапку в цьому затяжному питанні вдалося поставити тільки на початку липня 2011 року.

Зауважимо, що якщо відповідне рішення суддею було б не прийнято, постало б питання про легітимність сьогоднішньої обласної ради. Ситуацію в судді намагалися розіграти місцеві політики, але зваживши всі за і проти, вирішили залишити все без змін. Зокрема, юристи від облради погодилися з позовами депутатів, відповідно в раді порахували, що ставити під удар посаду голови облради Олексія Кайди не вартує того, що за умови проведення нових виборів «свободівців» в облраді була більшість. Натомість ОДА, не маючи впливу на голову окружного адміністративного суду, залишилася в цій грі в стороні, хоча, по правді кажучи, суддівський вердикт їх аж ніяк не розчарував, бо губернатор продовжує мати контрольовану облраду.

Коментарі вимкнені.