Доїльні апарати по 6 тисяч гривень кожен подарував Міністр аграрної політики мешканцям Тернопільщини

М’ясо-молочне виробництво сьогодні в Україні діє неефективно, кажуть фахівці. За однакову роботу сільгоспвиробники отримують хто більшу, хто меншу оплату. Проте реалізація молочної продукції зараз є основним, і, водночас, єдиним засобом виживання у багатьох селах.

Галина Кльоц, мешканка села Мар’янівка Тернопільського району: «Якби їздила машина, що збирала молоко по вигідних цінах, то ми б здавали його тут на місці. На даний час молоко не збирають, бо всі стараються везти його на ринок продавати».

Підтримати сільгоспвиробників уряд вирішив, допомагаючи їм матеріально. Двом сім’ям у селі Мар’янівка Тернопільського району, у яких – чимале господарство, подарували доїльні апарати, вартістю понад 6 тисяч гривень кожен. Вручити подарунки Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк приїхав особисто.

Микола Присяжнюк, Міністр агрополітики: «Один з пріоритетів для України – це функціонування сімейних молочних ферм, а також ферм по вирощуванню свиней».

Подарованими апаратами сім’ї дуже задоволені. Хоч раніше користуватися такими не доводилося, освоїти техніку сподіваються швидко.

Степан Кльоц, мешканець села Мар’янівка Тернопільського району: «Раз Міністр нам привіз апарат – будемо вчитися. Я думаю, що зараз не існує складної техніки».

Побував Міністр аграрної політики і на свинокомплексі у Настасові, де ознайомився з роботою підприємства.

ІНТБ

Коментарі вимкнені.