Чистоту придорожніх смуг на Тернопільщині забезпечують безробітні

Започаткована торік робота щодо забезпечення санітарного стану і естетичного вигляду автомобільних доріг Тернопілля активно продовжується і у 2011 році.

Так, за станом на 2 березня центри зайнятості області уклали 33 договори з райавтодорами (ДЕДами) на оплачувані громадські роботи з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування, за якими на таких роботах працювало 240 безробітних. Вони здійснюють благоустрій придорожніх смуг, очищують водовідвідні канави, отвори та труби для забезпечення стоку зливних і паводкових вод, вирубують кущі та самосів, скошують трави, ремонтують та фарбують тросову огорожу і автопавільйони тощо.

Зокрема, в Бережанському районі 15 безробітних розчищають придорожні смуги на автомобільній дорозі державного значення Стрий-Тернопіль між населеними пунктами Шибалин та Комарівка: вирубують порослі та чагарники, кущі біля сигнальних стовпчиків та тросового огородження, прибирають сміття на обочинах та в кюветах.

У Борщівському районі на автодорогах Тернопіль – Скалат – Жванець – Озеряни, Тетерів-Косів-Кам’янець-Подільський, Сапотів-Бабинці продовжують працювати 9 безробітних.

Бучацьким районним центром зайнятості в філію „Бучацький райавтодор” працевлаштовано на громадські роботи 15 осіб зі статусом безробітного. Вони вирубували чагарники за межами проїзної частини на окраїні м. Бучач (на шляху до м. Монастирської). До громадських робіт у філії „Великоберезовицьке ДЕД” залучено 10 безробітних, які благоустроювали смуги відведення на автомобільній трасі Бучач – Тернопіль (біля с. Новоставці).

У Гусятинському районі згідно з укладеною угодою з філією «Гусятинський райавтодор» до оплачуваних громадських робіт залучено 4 безробітних. Роботи велися на транспортному сполученні Яблунів – Оришківці, Суходіл – Боднарівка. В основному проводиться вирубка чагарника і самосіву, повалених негодою дерев і підготовка їх до подальшого вивезення. Також особи, які працюють на громадських роботах, залучалися до підсипки доріг у зв’язку із погіршенням погодних умов.

Заліщицьким районним центром зайнятості на громадські роботи у філії «Заліщицький райавтодор» працевлаштовано 3 безробітних, які P1010003-300на ділянці дороги Борщів – Товсте встановлюють дорожні знаки, вирубують порослі, прибирають придорожні смуг від сміття, вивозять його.

У філії «Заліщицька ДЕД Тернопільоблавтодор» працевлаштовано 4 особи. Вони на ділянці дороги Доманово – Ковель – Чернівці – Мамалига в районні сіл Солоне, Королівка вирубують порослі, прибирають придорожні смуги від сміття.

У Збаразькому районі безробітні підсипають дороги протиожеледними засобами (пісок, сіль), таким чином сприяють безперешкодному дорожньому руху. 12 безробітних беруть участь в утриманні автомобільних доріг на Збаразько – Підволочиській трасі та на дорозі Тернопіль (М-19) – Ланівці до Р-32. Вони вирубують кущі, розчищають порослі.

На Зборівщині 5 осіб зі статусом безробітного займаються вирізкою кущів, обрізанням дерев на частині придорожніх смуг, які відносяться до території сільських та міської рад.

Козівський центр зайнятості залучив до оплачуваних громадських робіт у філії „Козівський райавтодор” 15 безробітних, які працюють на трасі Стрий – Тернопіль. На 02.03.2011 розчищено 16 тисяч квадратних метрів посадки від села Вікторівка до с. Плотича. З 02.03.2011 року укладено договори з Козівським райавтодором на 10 осіб, які зачищатимуть лісосмуги на трасі Стрий – Тернопіль.

У Кременецькому районі зараз двоє безробітних розчищають придорожні смуги дороги. Жолоби-Рудка. У філії «Кременецька ДЕД» 3 безробітних на придорожніх смугах автомобільної траси Кременець – Тернопіль біля села Горинка займаються вирубкою кущів та дерев.

Лановецьким центром зайнятості з філією „Лановецький райавтодор” було укладено договір про тимчасове працевлаштування на громадські роботи з утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) значення. Протягом січня-лютого безробітні вирубували кущі, дерева та самосів на придорожніх смугах, а також прибирали і спалювали вирубане на ділянці дороги Ланівці – Тернопіль, перед в’їздом PICT5836-300в м. Ланівці, біля с. Бережанка, с. Нападівка, між селами Борсуки і Борщівка.

Монастириським районним центром зайнятості 02.03.2011 було укладено договори з філією «Монастириський райавтодор» та ДП «Тернопільський облавтодор», згідно з якими працевлаштовано 5 безробітних.

У Підволочиському районі протягом січня-лютого 21 безробітний взяв участь в оплачуваних громадських роботах з утримання автомобільних доріг між смт Підволочиськ та с. Кам’янки Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знаменка та Тернопіль – Скалат – Жванець (м. Скалат, с. Колодіївка).

З початку 2011 року Підгаєцьким райцентром зайнятості 18 безробітних направлено на оплачувані громадські роботи в філію „Підгаєцький райавтодор”. Роботи здійснюються на напрямку Підгайці – Тернопіль, на ділянці дороги між селами Білокриниця – Поплави. Безробітні вирубують кущі та самосіви, прибирають сміття біля автопавільйонів та у смузі відводу доріг, чистять канави для забезпечення стоку зливних та паводкових вод.

У Теребовлянському районі до впорядкування автодоріг залучено осіб зі статусом безробітного, які на ділянці дороги Теребовля – Семенів розчищають придорожні смуги від чагарників, дрібних кущів, самосіву.

На Чортківщині за договором між РЦЗ та автодором на впорядкуванні автодоріг працювало 15 безробітних. Дія договору закінчилась 21 лютого. Безробітні виконували роботи по розчищенню придорожніх смуг доріг Доманове – Ковель – Чернівці – Теребовля (транспортна розв’язка м. Чортків), Тернопіль – Скалат – Жванець (біля с. Пробіжна), Бучач – Чортків – Скала – Подільська (біля с. Давидківці).

У Шумському районі силами безробітних вже розчищено 10 км придорожньої смуги дороги Шумськ – Тернопіль поблизу с. Круголець. На 02.03.2011 у цих роботах брали участь 4 безробітних. Також із райавтодором укладено ще одну угоду на тимчасове працевлаштування 10 безробітних для проведення робіт з розчистки придорожньої смуги траси Шумськ – Тернопіль.

Тернопільський міськрайцентр зайнятості до оплачуваних громадських робіт, пов’язаних з утриманням автомобільних доріг та придорожніх смуг, з початку року залучив 23 безробітних.

Коментарі вимкнені.