Духовенство Тернопільської єпархії УАПЦ провело зустрічі в Тернопільському коледжі

14 березня 2011 року свій черговий захід провів Місіонерський відділ УАПЦ. На запрошення ректорату та викладацького складу Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулася зустріч духовенства Тернопільської єпархії УАПЦ зі студентами та викладачами цього навчального закладу. Дана подія вражала усіх своїми масштабами – більше десяти православних священиків мали унікальну можливість зустрічі з тернопільською молоддю. Слово наших священнослужителів лунало одночасно в десятьох аудиторіях, для більше як півтори десятка студентських груп, – повідомляє прес-служба Патріархії УАПЦ.

Ось як прокоментував для ЗМІ цю подію Голова Місіонерського відділу Патріархії УАПЦ отець Євген Заплетнюк :

«Наша Церква вважає своїм безпосереднім, і чи не найголовнішим, обов’язком проповідь Слова Божого. І тому, нам надзвичайно радісно, коли нас, священиків УАПЦ, запрошують поспілкуватись зі студентами та викладачами, і розповісти про те, у що ми віримо, та заради чого живемо. З Тернопільським кооперативним торговельно-економічним коледжем нас пов’язують добрі багаторічні стосунки. Уже не перший рік наша Церква тісно співпрацює з цим відомим в області навчальним закладом, в якому навчається не одна сотня майбутніх фахівців. Однак, і педагоги і священики переконані в тому, що без життя по вірі, без розуміння духовної складової нашого життя, навіть найбільш успішних студент по-справжньому реалізуватись не зможе. Та й і Церква так навчає  :  людина без віри у Бога – неповноцінна.

Ми провели цю зустріч в час Великого посту. Однак маємо світлу надію, що подібні зустрічі уже незабаром отримають інший формат – саме у цьому навчальному закладі вони стануть систематичними. І я щиро вдячний Василю Миколайовичу Мулярчуку, директору коледжу, за його мудрість і професіоналізм. Ми бачимо, що ця людина на своєму місці, бо працює для майбутнього. Під час спілкування з ним я мав можливість переконатись, що Василь Миколайович надзвичайно порядна і віруюча людина. Він запевнив мене, що священнослужителі – бажані гості у коледжі,і співпраця між коледжем та Церквою буде і далі нарощуватись у міру спільних можливостей.

Разом з цим, як Голова Місіонерського відділу я, звичайно, зацікавлений у співпраці нашої Церкви і з іншими навчальними закладами України. Нині ми шукаємо можливостей проповіді серед молоді і студентства в усіх регіонах. Я й сам з радістю готовий виїхати у єпархії, щоб зустрічатись з будь-якими людьми – і студентами, і не студентами. Так з благословення Преосвященного єпископа Хмельницького і Камянець-Подільського Адріана у нас вже є запрошення відвідати один з ВУЗів міста Хмельницького, де ми плануємо провести цілу серію зустрічей зі студентством . Треба також сказати, що станом на сьогоднішній день, у більшості наших єпархій Преосвященними владиками уже є призначені єпархіальні місіонери. На них ми покладаємо великі надії.

Десь після Великодня я б хотів організувати перший з’їзд Єпархіальних місіонерів УАПЦ, про що буду просити благословення у Предстоятеля. Ми обговоримо з ними конкретні кроки, які можуть, і повинні робити наші представники на місцях, задля сповнення нашої великої місії. В нас немає грандіозних планів навернути до Христа увесь світ. Однак – наш безпосередній обов’язок робити все те, що можливо, що буде відповідно наших сил. Бог не засудить нас за невдачі, а от за пастирську і місіонерську лінь нам відповідати на Його Суді точно прийдеться…»

Коментарі вимкнені.