Єпископ Василій Семенюк умив ноги священикам

“Учням приклад смирення показує Владика, що хмарами закриває небо. Він перепоясується рушником, стає на коліна, щоб слугам своїм обмити ноги, хоч у Його владі життя усіх сотворінь” – такими словами тропаря 21 квітня у Великий четвер Страсного тижня розпочався Чин умивання ніг, який здійснив владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, – повідомляє прес-служба єпархії. Дійство відбулося у Катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. У молитві взяли участь священики єпархії, семінаристи Тернопільської духовної семінарії, представники монаших чинів та вірні.

Після закінчення заамвонної молитви Вечірні з Літургією святого Василія Великого диякон та 12 священиків вийшли на раніш приготоване місце посеред храму. Під час читання Євангелія архиєрей перепоясав себе рушником, влив освячену воду до умивальниці і, на знак покори, обмив ноги кожному священику.

“… Сам і нині, Владико, пройшовши посеред недостойних слуг Твоїх, що йдуть за твоїм прикладом, обмий всяку скверну і нечистоту душ наших, щоб ми, обмивши порох, який приліпився до нас від прогрішень наших і обтерши рушником любові один одного, могли вподобатися Тобі в усі дні життя нашого і знайти благодать перед Тобою”, – молився наприкінці владика.

Коментарі вимкнені.