Фірташ відремонтує лікарню на Тернопільщині, в яку колись потрапляв

gazeta.ua

Мільярдер Дмитро Фірташ планує за свої кошти провести капремонт та добудову корпусів районної лікарні в Заліщиках, що на Тернопільщині. Цього тижня він зустрівся з місцевим губернатором та керівником медзакладу, аби попередньо погодити плани робіт.

“Наша лікарня складається з п’яти корпусів, два з яких побудували ще за Австрії. Від часу будівництва капремонту жодного разу не проводили. Обладнання також застаріле”, — розповів головний лікар закладу Василь Романюк.

За його словами, Фірташ попередньо погодився взятися за будівництво нових корпусів швидкої допомоги, дитячого відділення, нової пральні та моргу. Відбудеться реконструкція з добудовою хірургічного, приймально-діагностичного та реанімаційного відділення. Окрім того Фірташ пообіцяв купити дев’ять карет швидкої допомоги для медзакладу.

“Скільки на це піде грошей, напевне, ніхто не знатиме. Фінансування йтиме напряму”, — сказав головний лікар.

Василь Романюк зазначив, що реконструкція лікарні – це спільна ініціатива Фірташа, обласної влади та колективу медзакладу.

Мільярдер народився в селі Синьків, що за кількадесят кілометрів від райцентру. В 82 році, по закінченні школи, потрапляв в цю лікарню. Щоправда діагнозу Фірташа медики не уточнюють.
Андрій ЯНОВИЧ, gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.