Гайову з найгіршої хочуть зробити найкращою

На капітальний ремонт Гайової, з перенесенням підземних комунікацій, виділили більше шести мільйонів. Є шанс отримати ще дев’ять. Місто при цьому на проблемну дорогу не витратить нічого. Водії здивовані і вражені тим, що нарешті взялися за Гайову

У дощ чи ожеледицю ця вулиця — прокляття! – каже тернопільський водій Володимир Єсаулов. – На Гайовій легко можна і в аварію втрапити, і машину вгробити. Всі того ремонту вже років десять чекають. Добре, що звернули на людей увагу. За ті гроші, що виділили, думаю, можна буде зробити ту вулицю на совість і на багато років.

Більше шести мільйонів гривень держава виділила на ремонт вулиці Гайової. Є й підрядник, який виконає роботу. Єдина затримка — різноманітні погодження.

Зараз Гайова — одна з найгірших вулиць міста. Але після ремонту, як прогнозують фахівці, вона стане чи не найкращою.

Уже за кілька днів, як обіцяють замовники робіт, на вулиці буде і техніка і працівники. Гроші на ремонт — державні субвенції на розвиток мережі доріг комунальної власності, інформують в службі автомобільних доріг області, яка є замовником робіт. Але цифра у більше ніж 6 мільйонів — не остаточна.

На об’єкт є кошти, і це – головне, – каже начальник служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Гнатів. – Навіть більше. Керівництво області і міста працює над тим, щоб цю суму довести до 15 мільйонів гривень. Треба прикласти всіх зусиль, щоб на цьому об’єкті провести максимум робіт.

Утім, точної дати початку робіт на Гайовій у службі не називають. Уточнюють — роботи вже йдуть, але паперові.

Не можу загадувати наперед, бо ж усяка затримка може трапитися, – каже пан Гнатів. – Стільки років вже на цю Гайову чекали, то давайте, ще трішечки потерпимо. Зараз із Державтоінспекцією погоджуємо схему об’їзду Гайової. Крім того, оформляємо дозвіл на початок робіт. Але думаю вже за декілька днів на об’єкті розпочнуть ремонтні роботи.

У перші дні робіт зриватимуть старий асфальт. Потім візьмуться за комунікації.

Довго виготовляли проектно-кошторисну документацію. Там є надзвичайно серйозні проблеми з комунікаціями, – продовжує Микола Гнатів. – Усе, що не потрібно було прокладати під дорогою, чомусь проклали. Окрім того, було чимало самовільних підключень до комунікацій. Проектанти, наскільки я знаю, мали значні труднощі.

Ремонтуватимуть Гайову фахівці з Івано-Франківська. Скільки планують зробити до морозів, в службі автомобільних доріг, не оголошують.

Звичайно, зробимо максимум. Все залежить від погоди, – каже начальник. – У будь-якому випадку до зими гірше не буде.

Решту, як і деталі проекту з капітального ремонту Гайової, Микола Гнатів погодився розповісти під час зустрічі на об’єкті, коли там “кипітиме” робота. Ми зробимо звідти репортаж.

З міського бюджету, до слова, грошей на ремонт не витратять хоча дорога й комунальна. Роботи як вже зазначали — за кошти з держбюджету. Не працюватимуть на об’єкті й комунальні служби міста, – пише “20 хвилин”.

Наскільки я знаю, замовником робіт є служба автомобільних доріг, – говорить головний інженер відділу технагляду міської ради Ярослав Копча. – Ми лише надали їм проектно-кошторисну документацію.

Коментарі вимкнені.