Прокурору Тернопільщини Івану Мельничуку можуть заборонити виїжджати з України

Обласному прокурору Івану Мельничуку можуть заборонити виїжджати з України. З проханням щодо обмеження права в’їзду «служителю Феміди» в інші європейські держави виступив народний депутат Василь Деревляний. Останній переконаний, що головний прокурор Тернопільщини відноситься до тих людей, які сьогодні своїми діями впроваджують у нашій країні диктатуру та займаються безчинством влади.

Нардеп Деревляний написав з цього приводу звернення до президента Європарламенту та до інших керівників іноземних представництв.

Василь Деревляний (зачитує звернення): «Звертаємось до вас із проханням щодо початку процедури обмеження права на виїзд у держави, які високо шанують та цінять демократію, права людини та громадянина, докладають максимум зусиль, для розвитку громадянського суспільства, тих громадян України, які своїми діями проваджують диктатуру – як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні, до яких належить прокурор Тернопільської області Мельничук Іван Іванович».

Василь Деревляний розповів, що після того, як прихильники Юлії Тимошенко влаштовували в області мітинги проти ув’язнення екс-прем’єр-міністра, пікетувальників викликали у міліцію та допитували. Це, каже народний депутат України, очевидні провокації зі сторони діючої влади.

Василь Деревляний: «На сьогоднішній день уже і Володимир Бойко, мій перший заступник, викликався у міліцію і давав пояснення. Багато жителів Зборівського району теж викликаються в міліцію і давали свої пояснення про ті дії».

25 жовтня 2011 року захист Юлії Тимошенко подав апеляцію на вирок колишнього прем’єр-міністра України у так званій «газовій справі». Нардеп Василь Деревляний каже, що сьогодні на суддів, які розглядатимуть вердикт, чиниться шалений негативний тиск.

Василь Деревляний: «Я думаю, що вам відомо, що згідно змін до Закону «Про судоустрій», на сьогоднішній день Янукович впливає через вищу раду юстицій на суддів. І через це сподіватися на справедливий результат на сьогоднішній день абсолютно немає».

Василь Деревляний заявив, що він та його команда в майбутньому здаватися не планують – люди й надалі влаштовуватимуть акції протесту, поки Юлію Тимошенко не випустять з-за грат, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.