Голова Тернопільської ТВК втік від розлючених свободівців

13 членів тернопільської „Свободи”, яких місцева виборча комісія за 10 місяців так і не зареєструвала депутатами облради, судитимуться з центвиборчкомом, – пише gazeta.ua

Тернопільська облрада працює в неповному складі від часу останніх місцевих виборів. Виборів в цей орган влади тоді не проводили, в той же час 18 депутатів ради, 14 з яких представники „Свободи”, стали депутатами, або пішли на виборні посади в інші органи влади. Попри численні звернення та рішення судів, обласне ТВК так і не зареєструвало депутатами партійців, які мали б зайняти звільнені місця. Голова ТВК Сергій Іщенко постійно не з’являється не засідання облради.

„Інакшим словом, ніж шизофренія, цього не назвеш. Влада заявляє, що ми живемо в правовій державі, в той же час сама грубо порушує закон. Цей пацан-голова ТВК, інакше його не назвеш, виконує наказ згори. Його батько працює в адміністрації, і очевидно саме адміністрації вигідно затримувати поповнення рядів „свободівців” в обласній раді”, — заявив голова Тернопільскої облради Олексій Кайда.

“Свободівці” вже зверталися до ЦВК, і її представники взяли всі потрібні документи для реєстрації тернопільських депутатів. Однак на черговому засіданні центрвиборчкому це питання просто не включили в порядок денний. „Свободівці” підготували документи для суду з ЦВК.

На чергове засідання сесії облради, 16 вересня, голова ТВК таки з’явився. Однак він зачитав рішення про реєстрацію тільки двох депутатів – одного „регіонала” і одного „свободівця”.

Коли голова облради почав вимагати виконати рішення судів і провести реєстрацію всіх інших депутатів, Іщенко кинувся тікати з зали. Спочатку подався в кут зали за президію, однак там виходу не виявилося. Довелося проходити через весь зал, поміж рядами “свободівців”. Коли проходив повз них швидким кроком, дехто з депутатів пробував поставити йому підніжку. Іщенко врешті добрався дверей і зник.

Кайда звернувся до правоохоронців, які були присутні в залі, аби того доставили назад, однак вони не відреагували. “А потім міліція просить, щоб їм гроші на програми виділяли. Як працюєте, так і будемо виділяти” , — підсумував Олексій Кайда

 

 

-1 thoughts on “Голова Тернопільської ТВК втік від розлючених свободівців

  • 20:39 | 17.09.2011 о 20:39
    Permalink

    і свобода ще думає перемогти на виборах?за шо боролісь то і маєте.вибори будуть як при джюгашвілі-хто рахує той і виграє.слава прищавому фюреру противсіхів !

Коментарі вимкнені.