Голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської облрад підписали меморандум про співпрацю з делегацією Сербії

6 липня 2011 року голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад Олексій Кайда, Олег Панькевич, Олександр Сич підписали меморандум про співпрацю зі Скупщиною Автономного Краю Воєводина Республіки Сербії. Церемонія підписання відбулася у Збаразькому замку Тернопільської области. Делегацію з Сербії очолив заступник Голови Скупщини п. Бранімір Мітровіч.

Очільник Тернопільської облради Олексій Кайда зазначив: “Ми зацікавлені у співпраці зі Скупщиною. Перейняття досвіду місцевого самоврядування є для нас взаємовигідним та взаємокорисним”.

Керівник Львівської облради Олег Панькевич додав: “Сьогодні цим документом було окреслено великий обсяг співробітництва західноукраїнських областей із Автономним Краєм Воєводина”.

“Переконаний, що справжнього народовладдя не буває без справжнього самоврядування. Спілкуючись із нашими колегами з Сербії, ми переймаємо досвід, як має бути краще організовано місцеве самоврядування”, – підкреслив очільник вищого представницького органу Івано-Франківщини Олександр Сич.

У меморандумі зазначено:

“Враховуючи традиційні зв’язки, які склалися, взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні і розширенні торгово-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва, намагаючись розвинути і зміцнити співробітництво на основі доброї волі, рівноправности та взаємної вигоди, прагнучи розвитку регіональної партнерської співпраці та підтримки процесу європейської інтеграції, керуючись принципом взаємности, поважаючи та враховуючи спільні інтереси, прагнучи налагодження та розвитку ефективного співробітництва між громадами Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей та Автономного краю Воєводина, сторони домовилися щодо налагодження співпраці та взаємодії в майбутньому у таких напрямках:

– туризм, екологія, новітні технології – через економічні контакти між суб’єктами господарювання Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей та Автономного краю Воєводина;

– освіта – через сприяння у налагодженні співпраці між освітніми закладами і промоцію спільних освітніх проектів;

– місцеве самоврядування – через обмін позитивним досвідом із практичної діяльности місцевих громад;

– охорона здоров’я – через сприяння у налагодженні співпраці між закладами охорони здоров’я та медичними освітніми закладами;

– підготовка та реалізація спільних проектів у галузі культури;

– збереження та зміцнення зв’язків між громадами Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей та українською громадою в Автономному краї Воєводина.

Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська обласні ради та Скупщина Автономного краю Воєводина сприятимуть розвиткові партнерства через підготовку та подання спільних проектів до установ Європейського Союзу.

Сторони в процесі підготовки та спільного подання проектів також будуть сприяти активізації роботи органів місцевого самоврядування, торгово-промислових палат, закладів освіти, охорони здоров’я, культури із залученням громадських організацій.

Меморандум слугує підставою для підписання протоколу про наміри та інших документів щодо співпраці між сторонами.

Меморандум набуває чинности з моменту його підписання сторонами”.

Коментарі вимкнені.