Хоптян хоче перевіряти пшеницю на ГМО

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян , перебуваючи з робочою поїздкою у Теребовлянському районі, на базі сільськогосподарського підприємства ПАП “Іванівське” провів нараду – семінар щодо збору урожаю в області. Голова ОДА наголосив на створенні єдиного підприємства, яке займатиметься продажем зерна, а також дав доручення перевірити техніку , що сьогодні виходить в поле, та дослідити посіви сої на вміст ГМО.

“Сьогодні усім аграріям важливо знати скільки коштуватиме зерно, — сказав Валентин Хоптян. — І щоб не виникало таких казусних ситуацій, коли в Європі збіжжя вартує в два рази дорожче як у нас, я дав доручення начальнику агропромислового розвитку Тернопільщини розглянути та запропонувати можливі варіанти щодо створення єдиного підприємства , яке б займалося реалізацією зерна по достойних та конкурентних на європейському ринку цінах. Крім того, сьогодні варто перевірити усю зернозбиральну техніку, що виходить в поле, якщо приміром комбайнів буде недостатньо в одному із районів, то доведеться залучати техніку з іншого райцентру”.

Найбільше стурбувало сільгоспвиробників те, що сьогодні практично увесь врожай пшениці, сої і інших культур доведеться перевіряти на вміст ГМО.

“У нас в області не зафіксовано випадків збору генномодифікованої пшениці, а ось посіви сої варто було б перевірити, — зазначив Валентин Хоптян. — Тому сьогодні я доручаю екологічній інспекції перевірити усі поля, де росте соя, і визначити чи це генномодифікований продукт чи ні”.

 

Коментарі вимкнені.