Хоптян “просить” підприємців купити 10 тисяч телевізорів

Губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян пообіцяв, що наступного року кожен клас в кожній школі області буде мати свій плазмовий телевізор.
Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій річниці на посаді, – пише  Gazeta.ua.
“Коли я прийшов працювати в область і пройшовся по кількох школах, побачив, що вони не забезпечені елементарним, зокрема плазмовими телевізорами. Цього року ми забезпечили всі школи такими телевізорами. Тепер я поставив нову задачу: плазмовий телевізор повинен бути в кожному класі. На них за допомогою нових технічних засобів повинне проводитися вивчення того чи іншого предмету”, – заявив губернатор.
У Тернопільській області, за даними сайту управління освіти, 869 шкіл.
Цьогоріч телевізори для закладів вдалося купити завдяки грошей підприємців різного рівня.
Хоптян також розраховує на меценатів. Сайт управління освіти не дає статистики кількості класів в області. Однак, якщо припустити, що в кожній школі їх по 11 – по одному на кожен рік навчання, то місцевим підприємцям доведеться придбати майже 10 тис. телевізорів.
Губернатор заявив, що підприємці зроблять це цілком добровільно.
“Мене критикували, що ми когось “нагібаєм”, але насправді ніхто нікого не “нагібає” – у нас нормальна співпраця бізнесу і влади”, – заявив Хоптян.
Місцева опозиція такі ініціативи губернатора назвала манією.
“Ми прекрасно знаємо, як відбувалася купівля телевізорів в школи: гроші здавали підприємці, а дітям вручали їх представники влади від свого імені. Деякі школи нормальних вікон і дверей не мають, то директори мусять телевізор додому забирати, аби не вкрали. Навіщо таку техніку в кожен клас – незрозуміло”, – сказав голова обласного осередку партії “Батьківщина” Василь Деревляний.

 

-1 thoughts on “Хоптян “просить” підприємців купити 10 тисяч телевізорів

  • 22:18 | 27.12.2011 о 22:18
    Permalink

    ДУЖЕ мудро висловився Василь Деревляний! (“Деякі школи нормальних вікон і дверей не мають,”)…МОЖЕ, насправді потрібно починати з дверей і вікон, пане губернатор? Для цього треба розробити кошторис кожної школи, можливо, є ВАЖЛИВІШІ та необхідніші речі???

  • 23:57 | 27.12.2011 о 23:57
    Permalink

    Краще би спортмайданчики облаштовували. Тепер знову ПП будуть доїти.

  • 23:58 | 27.12.2011 о 23:58
    Permalink

    ну пан Деревляний вже непершу каденцію у верховній раді. то чому від до того часу на державному рівні непролобіював інтереси хоча б однієї з шкіл, скільки їх стоїть по селах недобудованих?.. я абсолютно непідтримую ініціативу губернатора, бо та показуха нагадудує комсомольські часи. З такими керівниками як Хоптян і Деревляний толку в області і державі небуде.

Коментарі вимкнені.