Інформація про небезпеку відпочинку на теплоході – неправдива

Деякі тернопільські інтернет-ресурси з посиланням на газету «Дєло» опублікували список пасажирських суден, яким після аварії теплохода “Булгарія”, інспектори Мінінфраструктури Україні заборонили експлуатацію. До цього списку потрапив і малий теплохід «Парій», котрий належить КП «Тернопільелектротранс».  Насправді ж, виявилося, що за незалежних від електротрасу і капітана корабля умов, теплохід не мав право виїжджати в акваторію тернопільського ставу лише один день.

– Інформація про заборону експлуатації тернопільського малого пасажирського теплоходу «Парій» правдива лише щодо одного дня, – прокоментував розповсюджену інформацію капітан теплоходу Тарас Григорович Парій. – Щороку теплоходи мають проходити технічні огляди. Згідно визначеного терміну 14 липня 2011 року теплохід «Парій» мав пройти огляд Регістра. Представник останнього, незважаючи на нашу заявку і проплату відповідної суми коштів за технічний огляд, вчасно не зміг дістатися з Кам’янець-Подільського до Тернополя. В той ж день, 14 липня Інспекція судноплавного нагляду подала звіт, що тернопільський теплохід не має права експлуатуватися з 14 липня ц.р. до проходження технічного огляду. На наступний день, 15 липня, інженер-інспектор Регістра судноплавства України зробив відповідні огляди згідно чинних норм (повністю перевірив стан судна – корпус, електрообладнання установки двигуна), відповідно зробив запис у акті Регістра, де зазначено, що теплохід технічно справний і продовжив його експлуатацію ще на рік, до 14 липня 2012 року.

При цьому над досвідчений тернопільський капітан Тарас Парій заспокоїв пасажирів, що їм немає чому перейматися за свою безпеку під час відпочинкових прогулянків тернопільським ставом, адже теплоходу нещодавно було зроблено якісний капітальний ремонт, ліцензованими спеціалісти Херсонського суднобудівного заводу.

Підтвердив інформацію про наявність усіх необхідних дозволів і директор КП «Тернопільелектротранс», на балансі якого сьогодні знаходиться теплохід. Андрій Мастюх по зазначив, що інформація, розміщена в Інтернеті, неправдива.

Коментарі вимкнені.