Велопригоди українців у Німеччині

21 липня стартував німецько-український проект “Велопробіг євро партнерство 2011” ініційований організацією Німецька молодь в Україні. 24 учасника з Німеччини та України протягом двох тижнів долають шлях від Дрездена (ФРН) до Брюсселя (Бельгія). Основною темою велопробігу є огляд виробництва та застосування альтернативних джерел енергії.

 

В перший же день ми подолали 106 кілометрів, а в середньому заплановано проїжджати близько 100 кілометрів щодня. Маршрут складено таким чином що ми мали змогу побачити плантації з сонячних батарей, які постачають електроенергію найближчим містам та селам. А вітряки в Німеччині розташовані практично всюди, де це дозволяє вітер.

За Німеччину можна лише порадіти, оскільки в її енергетичній стратегії передбачено збільшення альтернативних джерел енергії, натомість в Україні – збільшення атомних реакторів.

Щодо самої подорожі. Долаючи відстані під 100 кілометрів щодня та зупиняючись в кемпінгах та офісах громадських організаціях зробив для себе один висновок – головне не скільки і якої енергії виробляється – головне як вона витрачається. В Німеччині це правило діє на 100%. Впіймав себе на думці, що коли в Україні говориться про енергозаощадливі технології, то мається на увазі, в першу чергу, великі підприємства. Європейці, принаймні німці, все починають з себе персонально – побутове енергозбереження, поводження зі сміттям, дотримання правил дорожнього руху та ін. Сподіваюсь, у нас теж колективна безвідповідальність незабаром буде змінена персональною відповідальністю.

Наразі, з великих міст, ми проїхали Дрезден, Ваймар та Ерфурт. Попереду ще багато важких та цікавих кілометрів, про які читачі Погляду дізнаються найпершими.

Максим Черкашин – учасник проекту з м. Тернополя


-1 thoughts on “Велопригоди українців у Німеччині

  • 13:28 | 29.07.2011 о 13:28
    Permalink

    Скажіть тим мудакам що робили сайт, що коли відкриваєш галерею то відео те що справа відображається поверх фоток 🙂

  • 13:30 | 29.07.2011 о 13:30
    Permalink

    Курва нах ті коментарі якщо вони модерується???)))

  • 13:32 | 29.07.2011 о 13:32
    Permalink

    А ні це був глюк походу.

    Чому коли відкриваєш галерею і хочеш глянути на тих чудаків що на фотках то відео яке справа відображається поверх галереї???

Коментарі вимкнені.