Кандидат, який ішов на мера в Тернополі, добрий був лише до виборів

Більше трьох місяців чекала відповіді від директора фірми “Креатор-буд” Ігоря Гуди тернополянка пані Ольга, – пише газета “20 ХВИЛИН”.

Жінка (прізвище редакції відоме, але вона просила не називати, – прим. ред) просила матеріальну допомогу на медичне обстеження та лікування. Пан Гуда запевняє, що нічого особисто тернополянці не обіцяв, навіть про заяву йому нічого не відомо. Але вона може повторно звернутися до нього зі своїм проханням.

Пані Ольга зателефонувала в редакцію, щоб з’ясувати, чи повинна публічна особа дослухатися до прохань людей, які потребують допомоги. Вона розповіла, що написала листа Ігорю Гуді 4 жовтня — у розпал передвиборчої боротьби за крісло мера. Директор будівельної фірми був серед кандидатів на цю посаду.

– Тоді Ігор Гуда викликав у мене найбільшу довіру. Тож, коли сталася біда, звернулася до нього за допомогою, – розповідає пані Ольга (52 р.)

Жінка довго лікувалася у Тернополі. Згодом лікарі запропонували їй зробити магнітно-резонансну томографію хребта у Києві. На це в тернополянки грошей не було. До листа пані Ольга прикріпила копії медичних висновків, які свідчили про те, що вона лікується.

– Секретар пана Гуди прийняла в мене заяву і попросила зачекати місяць. Однак ні через місяць, ні через два ніхто мене не шукав, – обурюється жінка.

Коли пані Ольга врешті сама поцікавилася, чи зможуть їй допомогти, в офісі фірми відповіді не отримала.

– Я була готова до будь-якої відповіді. Але до того, що мене повністю ігнорували, я була неготова, – зізнається вона.

Директор фірми “Креатор-буд” Ігор Гуда запевнив, що нічого не знає про звернення жінки, оскільки прохань про матеріальну допомогу на його ім’я надходить чимало.

– Уже треба заводити цілі папки, бо таких звернень багато, – каже пан Гуда. – Тим, хто дійсно потребує допомоги, ми не відмовляємо. У мене дружина та тесть – медики, тому ми чутливі до людської біди. Однак ми – не благодійна організація. Усім допомогти не можемо.

Траплялося, що прохачі обманювали, тому кожну заяву на фірмі ретельно перевіряють.

– Якщо у жінки є потреба, хай звертається повторно. Чим зможемо, тим допоможемо, – запевняє пан Гуда.

Коментар

Василь КОГУТ, адвокат:

– Приватна фірма — не благодійна організація. Її статут не передбачає допомаги певній категорії громадян. Тому власник чи директор фірми не зобов’язаний давати письмові відповіді людині, яка звернулася до нього з проханням про матеріальну допомогу. Благодійна допомога — це його власне бажання, а не зобов’язання.

Коментарі вимкнені.