Картоплину вагою понад один кілограм виростив мешканець Тернополя

До святкового обіду мешканець обласного центру Михайло Рибак подав своїй родині кілька страв приготовлених із однієї картоплини, передає кореспондент агентства.

І в цьому нічого дивного немає. Адже Михайло Федорович вже років з двадцять на своїй присадибній ділянці вирощує насправді гігантські врожаї картоплі та овочів, – пише Укрінформ.

“Принципово не застосовую ніяких міндобрив, розповідає Михайло Рибак. – Вирощую один сорт картоплі – “Данко”. Але крім цього, маю ще кілька “секретів”, завдяки яким будь-який сорт картоплі буде родити великі гарні бульби. Це – розпушування землі і використання курячого посліду та шкаралуп яєць для отримання кращого врожаю”.

Садити картоплю чоловік радить наприкінці березня. За його словами, важливо зберігати проміжки між рослинами – до півметра від кожної картоплини, посадженої на глибину до двадцяти сантиметрів.

Окрім гігантських картоплин Михайлу Федоровичу вдається вирощувати незвичних розмірів овочі. Так, минулий врожай приніс овочівнику столові буряки вагою у 2,5 кг. Морква довжиною 33 сантиметри – заважила 800 грамів, качан капусти – 4,8кг. А одним помідором сортом “Дика роз” могли наїстися кілька чоловік.

Головне в городній справі, вкотре повторює господар, – ефективне підживлення, волога, сонце і своєчасне розпушування землі. Тоді й будуть добрі врожаї.

 

Коментарі вимкнені.