Кіпіані приїде в Тернопіль розповідати про те, як контролювати владу!

У вівторок, 16 серпня, у Тернополі о 17.00 в приміщенні арт-кафе “Коза” (третій зал) відбудеться презентація сайту «Владометр» (www.vladometr.org) та презентація конкурсу журналістських матеріалів «(без)Відповідальна політика-2011».

Презентацію сайту буде проводити особисто його “ідеолог” та редактор, відомий український журналіст та громадський діяч Вахтанг Кіпіані.

Проект громадського моніторингу політичних обіцянок «Владометр» дає відповіді на питання: Які обіцянки і коли давали українські політики? Які з обіцянок виконані, а які порушені? Хто з українських політиків найчастіше порушує свої ж обіцянки? Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

На сайті зафіксовано більше 2,5 тис. обіцянок 130 українських політиків і чиновників всіх рангів – від президента до депутатів місцевих рад, представників 16 партій і політичних об’єднань. Це зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянами, активістами, журналістами та аналітиками.

Після презентації сайту відбудеться коротка дискусія-обговорення щодо  того, що робити громадянам, щоб політики відповідали за свої слова? Наскільки ефективно сучасні інформаційні технології можуть вплинути на розвиток громадянського суспільства? Яке місце Галичини в сучасних політичних процесах? Як поширити цінності відповідальності, чесності та відкритості на сучасних та майбутніх політичних лідерів?

До участі в дискусії запрошуються громадські діячі, політики, політологи, журналісти та експерти.

Коментарі вимкнені.