Комуніст винен у меншості «Свободи» у Тернополі

19 червня у Тернополі відбулись громадські слухання за участю міських та обласних осередків партії «Свобода» та їхнього «шефа» Олега Тягнибока.

Першим біля мікрофона з промовою-звітом виступив голова обласної ради Олексій Кайда. Його доповідь почалась з відповідей на так звані «закиди» суспільства щодо діяльності обласної ради. Перший з закидів стосується неефективної роботи облради. «Оправдовувався» Кайда тим, що у всьому винна Тернопільська окружна ТВК, головою якої є комуніст. Нагадаємо, що після виборів у жовтні 2011 року з фракції «Свобода» в обласній раді вийшло 14 депутатів і по закону їх місце мали б отримати інші «свободівці» по партійному списку.

«Насправді більшість – 61 депутат,а ми маємо лише 36 депутатів» – зазначив Олексій Кайда.

Саме ця проблема не дозволяє обласній раді ухвалювати низку рішень. Яскравим прикладом стали події перед днем дев’ятого травня, коли навіть спільними зусиллями «Свободи», «УНП» та «Нашої України» обласна рада  не змогла ухвалити «постанову про червоні прапори».

Щодо чуток про часті мандрівки за кордон, Кайда розповів, що за час своєї каденції перетинав кордон усього  тричі, коли здійснював поїздки до Польщі, США та  у Ваткан, де просив благословення для громади міста та області у Папи Римського.

Своєю заслугою Кайда вважає і той факт, що про Тернопілля заговорили в Києві. «Дев’ятого  травня нам дали ляпаса. Ми могли б його проковтнути чи відповісти. Ми змусили Київ рахуватись з нами» – сказав Кайда, згадуючи свій візит в Київ по питанню «Двадцять другого червня в Україні».

Далв Олексій Кайда передав слово голові фракції ВО “Свобода” в обласній раді   Олегові Сиротюку.

Виступ Олега був схожий на звіт уряду у ВР, адже за досить короткий час присутні почули низку  фраз типу: «ми зробили», «ми ухвалили», «ми підняли питання». А також про актуальні питання в області: адміністративний кодекс України, захист приватних підприємців після впровадження нового податкового кодексу, плазми та освітлення за рахунок підприємців, програму кредитування «Власний дім»,  про кіноклуби та збір книжок для бібліотек.

Згодом не почувши конкретних питань  на свою адресу  і до Олега Сиротюка, Олексій Кайда підсумував: «Те що немає питань до мене і до Олега – це і є ваша позитивна оцінка роботи обласної ради. Щиро дякую!»

Андрій Бест

Коментарі вимкнені.