Тернопільщина розпочала підготовку до зими

Відбулася колегія управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Участь у ній взяв заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач.

На колегії розглянуто питання про фінансово-економічну діяльність підприємств і організацій житлово-комунальної галузі (ЖКГ) області станом на 1 травня 2011 року та заходи щодо її покращення. Також говорилося про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ЖКГ.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Марія Степанова розповіла присутнім про підсумки роботи підприємств ЖКГ в осінньо-зимовий період 2010/2011 року та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012 року.

Не без уваги учасники колегії та запрошені слухали питання про стан утримання сміттєзвалищ та полігонів твердих побутових відходів, виконання заходів місцевих програм поводження з відходами та інші.

За результатами обговорення прийнято проект рішення колегії. Районним державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування рекомендовано проаналізувати проходження осінньо-зимового періоду 2010/2011 року та

РДА затвердити заходи щодо підготовки підприємств житлово-комунальної галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012 року.

Слід також забезпечити погашення заборгованості за спожиту теплову енергію, провести паспортизацію джерел і систем водопостачання, водовідведення та своєчасно здійснити підготовку об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Районні державні адміністрації повинні дбати про належне утримання та експлуатацію сміттєзвалищ і полігонів побутових відходів.

В проекті рішення колегії визначено також завдання для керівників житлово-комунальних підприємств області

Коментарі вимкнені.