Тернопільський “Економ-Університет-Енерго” завоював право виступати у Суперлізі

Тернопільські гандболістки отримали право у наступному сезоні виступати у елітному дивізіоні чемпіонату України.

Після двох сезонів поспіль, коли наші спортсменки займали другі місця, цього разу фортуна подарувала підопічним Андрія Верцімаги золоті медалі чемпіонату і можливість представити Тернопіль у жіночій Суперлізі.

Проте питання виступу наших дівчат у еліті залишається відкритим. Адже для того, щоб грати у Суперлізі потрібні відповідні кошти та спортивний зал, який відповідатиме всім нормам чемпіонату України. А тому у міжсезоння керівники команди повинні вирішити де потрібно Тернополю приймати матчі Суперліги.

Сезон пройшов вдало

Загалом весь минулий сезон пройшов для тернополянок практично на одному диханні. Вже з перших матчів у Вищій лізі стало зрозуміло, що цього року “Економ-Університет-Енерго” буде претендувати на високі місця. Наші дівчата демонстрували високий рівень гандболу, а також зіграність та впевненість на майданчику. При чому тернополянки вдало виступали, як на власному майданчику так і на аренах своїх суперниць.

Перший матч для підопічних Андрія Верцімаги у рамках Вищої ліги став справжнім святом. “Економ-Університет-Енерго” на власному майданчику двічі познущався із миколаївської “Енергії”, яка у підсумку не спромоглась набрати жодного очка за весь період проведення чемпіонату. У тому матчі наші дівчата продемонстрували своїм суперницям, хто був справжнім господарем на майданчику. Першу гру тернополянки виграли із рахунком 38:13, а вже наступного дня суперниці капітулювали із непристойною різницею м’ячів – 36:10.

Без поразок не обійшлося

Великий відрізок чемпіонату підопічні Андрія Верцімаги взагалі йшли без поразок. Перша невдача очікувала тернопільську команду у четвертому турі, коли до нас приїхала команда із Хмельницького. Саме хмельничанки зуміли добряче зіпсувати нерви гандболісткам та наставнику “Економ-Університет-Енерго”. Наші опонентки зуміли у другому протистоянні розбити тернопільську команду із рахунком 20:27.

Але поразка надала ще більше наснаги нашим дівчатам, які надалі старались грати лише на перемогу. І найприємніше те, що це їм сповна вдавалось.

Надзвичайно незручними суперницями для нашої команди були гандболістки із харківської “Панацеї-СКІФ”, київського “Університету-Спартак” та броварського БВУФКУ.

БВУФК полоскотав нерви

Протистояння із броварчанками у Тернополі і взагалі нагадувало драму. Матч відбувся у дев’ятому турі. Перший матч завершився бойовою нічиєю 34:34. Обидві команди старались не відпускати суперниць у рахунку і постійно тримались на рівні. Тернополянкам не вистачило одної атаки, аби довести матч до перемоги.

Наступний матч видався не менш запеклим та багатим на події. Знову команди продемонстрували високий рівень гри. Та на щастя для нас, цього разу саме остання атака “Економ-Університет-Енерго” принесла перемогу нам (32:31).

Ще один розгром за участю тернополянок стався у 12-му турі Вищої ліги. У Тернопіль завітав один із аутсайдерів – донецький “Політехнік”. У тому матчі господарки майданчика не мали особливих проблем із донеччанками. Наші дівчата у протистоянні із суперницями продемонстрували високу результативність. Двічі “Економ-Університет-Енерго” переходив межу у 40 закинутих м’ячів. Обидві зустрічі завершились розгромом (42:18;44:25).

Киянки набрали обертів

Більшість чемпіонату Вищої ліги головним переслідувачем команди із Тернополя була “Хмельничанка”. Саме ця команда була не щасливою для наших дівчат. Пам’ятаючи про перемогу у першому колі, хмельничанки налаштувались дати бій нашим і у другому. 13-ий тур приніс тернополянкам другу поразку у чемпіонаті. Хмельницькі гандболістки знову у другій грі перемогли “Економ-Університет-Енерго” із рахунком 38:30. Отож, хмельничанок можна по-справжньому назвати “грозою авторитетів”.

Коли до завершення сезону залишалось все менше матчів свої ігрові здібності потрохи почали проявляти гандболістки київського “Університету-Спартак”. Столичні спортсменки потрохи набрали обертів і перетворились із міцного середняка у грізну силу, яка дійсно могла завадити тернопільській команді завоювати чемпіонський титул.

Очне протистояння між “Економ-Університет-Енерго” та “Університетом-Спартак” відбулося у 16-му турі за два матчі до завершення сезону. Матч у Києві став єдиною ложкою дьогтю за весь сезон для нашої команди. Тернополянки на майданчику своїх конкуренток двічі зазнали поразок і дозволили опоненткам впритул наблизитись до себе у турнірній таблиці.

Достроково стали першими

Проте наступний тур “Університет-Спартак” пропускав і це стало стимулом для підопічних Андрія Верцімаги, щоб за тур до кінця офіційних ігор достроково вибороти золоті медалі. Сподівання вболівальників та тренерів гандболістки виправдали сповна.

У 17-му турі тернополянки лише раз перемогли харківську “Панацею-СКІФ”, але цього було цілком достатньо для загальної перемоги у сезоні. Тому за тур до кінця змагань був відомий володар путівки до Суперліги.

У останній грі сезону “Економ-Університет-Енерго” проводив матчу у Броварах. Але протистояння із БВУФКОМ мало значення лише для наших опоненток, які боролись за четверте місце. У підсумку суперниці обмінялись перемогами і офіційно тернополянки зайняли перше місце.

Отож, сезон для підопічних Андрія Верцімаги видався успішним. Можливо, головним ковалем перемоги тернополянок був головний тренер, якому вдалось зібрати справді достойний колектив, який здатен перемагати. Цілком ймовірно, що вже у наступному сезоні Андрій Верцімага разом зі своїми гандболістками будуть змагатись із більш серйозними суперниками, проте поки говорити про участь Тернополя у Суперлізі рано.

Коментарі вимкнені.