Кожен тернополянин може отримати 12 сотих землі

Голова неурядової організації «Спілка власників землі» Лариса Римар у своєму інтерв’ю в програмі «Відверто про політику» на телеканалі ІНТБ так прокоментувала запитання журналістів  щодо отримання простими тернополянами частини земельної ділянки, яку міська рада нещодавно безкоштовно передала громадській організації «Садівниче товариство «Калиновий цвіт», – пише газета “Номер один”.

– Те, що міська рада виділила земельну ділянку в розмірі 13 га для потреб садівництва, є дуже добре, – каже Лариса Римар. – З огляду на те, що положеннями земельного кодексу передбачено надання земельних ділянок для громадян, стаття 121 визначає 6 видів земельних ділянок різного призначення, різних розмірів, які може громадянин України приватизувати на безоплатній основі. Що стосується цих 13 гектарів під садівництво, кожен громадянин має право отримати у власність земельну ділянку до 12 сотих. І тому це дуже добре. І я би рекомендувала бажаючим зайнятися цим видом діяльності – садівництвом – звернутися в міську раду. Вона, оскільки ухвалила це рішення, має сприяти реалізації права громадян на безоплатну приватизацію цих земельних ділянок.

Пані Лариса стверджує, що змінити цільове призначення цих земельних ділянок практично неможливо, оскільки останні зміни в містобудівному законодавстві не дозволяють міняти цільове призначення, якщо воно вже визначене Генеральним планом забудови міста (генплан Тернополя затверджено у серпні 2010 року).

«Якщо Генеральним планом ця земельна ділянка призначена для садівництва, я думаю, що буде складно говорити про зміну цільового призначення і будівництва якихось житлових масивів індивідуальної забудови», – зазначила Лариса Римар.

До сказаного, варто додати, що законодавство дозволяє приватизувати для ведення садівництва ділянку в розмірі до 12 сотих.

-1 thoughts on “Кожен тернополянин може отримати 12 сотих землі

  • 12:10 | 5.05.2011 о 12:10
    Permalink

    а памятаєе, хто говорив про 10 соток землі?

  • 13:35 | 5.05.2011 о 13:35
    Permalink

    Разом із заявою про виділення 12 соток землі людині необхідно теж подати план ділянки, зробити який без попереднього погодження з владою неможливо. Тому ці всі розмови проста балаканина…
    А цільове призначення міняли і будуть міняти…

Коментарі вимкнені.