Краще б Тігіпко пив-курив і побільше…

«Краще б Тігіпко пив-курив і побільше… Тоді би, можливо, він знав  про те, не як зменшити в Україні кількість пенсіонерів, а як  збільшити кількість  працюючих»

Таку пораду дає  віце-прем’єру Сергію Тігіпку представниця УНП,  голова Тернопільської обласної Асоціації Жінок Лариса РИМАР,  коментуючи  чергові висловлювання  урядовця щодо проблем пенсійного  забезпечення та його закиди на адресу українських жінок, озвучені у  Львові»

Очевидно, Сергій Тігіпко вважає, що ніколи не постаріє і не піде на  пенсію, бо в іншому випадку він не висловлювався б так цинічно щодо  українських пенсіонерів,  зокрема, жінок», – так відреагувала Лариса  РИМАР на аргументи, які навів під час наради у Львові 28 квітня  віце-прем’єр України – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.           “Як можна думку про те, що середню тривалість життя не варто  прив’язували до  пенсійного віку підкріплювати тим, що після виходу на  пенсію українки в середньому живуть ще 24 роки і 9 місяців, а  українські чоловіки – 14 років, і далі – увага! – цитата Тігіпка:  «Коли ми говоримо про середній рік життя, то тут треба говорити про  те, що українці – нація тих, хто найбільше п’є, найбільше курить. З  країн СНД в Україні серед жінок найбільше курців», – кінець цитати  Тігіпка», –  каже представниця УНП.         »Враховуючи факт засилля відкритої реклами спиртного та сигарет, яку  «кришує» українське законодавство, за логікою Тигіпка українцям треба  ще  більше пити та курити, аби після виходу на пенсію жити якомога  менше – лише це суттєво зменшить навантаження на пенсійний фонд, –  зауважує Лариса РИМАР. – Залишається запитати, що робити з виплатами  тих, хто не курить і не п’є, але ось-ось вийде на пенсію?».         »Можливо, цей Уряд не розуміє, що укріплювати здоров’я нації треба  іншими засобами і стимулами, а старість – це природний процес. Тому  пов’язуй це з тривалістю життя чи не пов’язуй, а вчасна виплата гідних  пенсій – пряме завдання держави», – нагадує представниця УНП.         »Окрім цього, при  такій економічній ситуації, яка є зараз в країні  знайти роботу навіть 50-літнім чи то жінкам, чи то чоловікам –  нереально. І якщо за останні 6 років кількість пенсіонерів в Україні  була стабільною – 13 млн. 700 тис., а кількість працюючих з 15 млн.  800 тис. скоротилася до 14 млн. 400 тис., то владі треба серйозно  задуматися над тим, не як зменшувати кількість пенсіонерів, а як  збільшувати кількість працюючих, – тобто створювати нові робочі місця,  стимулюючи розвиток малого та середнього бізнесу, щоб людина могла  бути  як найдовше працевлаштована і не думала про «пенсійну подачку»  від влади», –  констатує Лариса РИМАР.

Коментарі вимкнені.