Ложка дьогтю на Тернопільських театральних вечорах

Фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» іще триває, а журі уже ділиться своїми думками з приводу побаченого на сцені. Учора на прес-конференції авторитетні театральні діячі в один голос засудили постановку драмтеатру із Києва «Збоченці».

Федір СтригунГолова журі Федір Стригун із розумінням поставився до того, що на фестиваль вибирали не нові вистави, а саме роботи молодих режисерів.

— Рівень вистав хотілося би вищий. Але це не означає, що фестиваль не вдався, – сказав він.

Водночас, Стригун висловив претензії до директора фестивалю Ігоря Сачка з приводу вистави «Збоченці». Порадив спершу самому переглядати постановку, а вже потім запрошувати артистів.

— У Києві немає Українського малого драматичного театру. Є Малий театр, прописаний у Києві. Десь актори разом збираються. Це не є повноцінний театр. Швидше, самодіяльний. Ми би не ставили питання, що ця вистава була гідна презентації. Хіба з єдиною метою – щоб показати, як не варто робити, – додав до слів колеги Лесь Танюк.

Ігор Сачко віджартувався, що тепер тернополяни зможуть краще зрозуміти, який хороший театр мають у себе. Нагадав, що цьогоріч на конкурс було виділено мало коштів — лише 40 тисяч гривень. Але пообіцяв, що наступного року жоден колектив не приїде без попереднього перегляду їхньої постановки не на диску, а безпосередньо на сцені.

Оксана Вальчук

Коментарі вимкнені.