Людина Кличка стала представником Януковича на Тернопільщині

24 травня президент України Віктор Янукович призначив Білика Івана Петровича головою Монастириської районної державної адміністрації Тернопільської області.

До листопада 2010 року Іван Білик працював начальником управління рибного господарства в Тернопільській області. За однією з версій цю посаду скоротили, за іншою – обласна адміністрація “затягнула” на невизначений термін підписання подання про його перепризначення. В повідомленнях для ЗМІ 45-річний Іван Білик останнім часом фігурував як голова благодійного фонду “Діти Тернопілля”, – пише ЗЗ.

Новий голова Монастириської РДА – колишній спортсмен. В дитинстві та студентські роки займався боксом. Зараз є віце-президентом  Тернопільської обласної федерації боксу. Один з головних меценатів відкриття боксерського залу в Палаці спорту. Закінчив ПТУ-4 м. Тернополя та Рівненський інститут водного господарства, але після вузу спробував зайнятися власною справою. Джерела стверджують, що у буремні 90-ті мав відношення до  громадського харчування, зокрема закладу СМП  ”Перлина”. Згодом в 2002р. ”витягнув” щасливий квиток і пробився на “рибну” посаду.

У 2006 році пішов у політику. За квотою партії Онопенка УСДП потрапив у прохідну частину списку БЮТу до Тернопільської міськради. Розповідають, що у такий спосіб до списків прихильників Юлії Тимошенко потрапляли бажаючі допомогти на виборчу кампанію. Після скандалу у середовищі БЮТу навколо виділення землі бізнес-структурам Сергій Тарашевського  у 2008 році залишив команду нардепа Василя Деревляного. Був серед тих міськдепів, які відкрито виступили проти Деревляного і створили власне громадське об’єднання. Разом з іншими незгідними з політикою керівника тернопільської “Батьківщини” утворили свою міні-депутатську групу в міськраді.

На місцеві вибори 2010 року йшов другим до міськради за списками партії Віталія Кличка “Удар” та по мажоритарному округу на Східному масиві. Партія, список якої очолював давній товариш Білика – начальник обласного спортивного відомства Ігор Побер, не добрала до необхідних 3% кілька сотих процентах. Обоє спортсменів з групою підтримки довго сиділи в тервибочкомі, очікуючи “дива” від повторного підрахунку голосів, але не дочекалися. Сам Білик на мажоритарному окрузі потрапив до топ-5, але значно поступився молодому “свободівцю” Володимиру Карпінському.

Шанси повернутися до влади з’явилися після приходу в команду Валентина Хоптяна Юрія Желіховського. Розповідають, що саме він склав протеже свому давньому знайомому. Практично з Нового року крісло голови придністровського району було вакантним. Екс-голова РДА Геда після виборів повернувся на роботу в місцеву міську раду. І на його місце довший час підшуковували претендента, поки не “сплила” кандидатура екс-рибника.

У такий спосіб тернопільський “Удар” став частиною владної обойми Януковича на Тернопіллі. Ще один лідер партії Кличка Ігор Побер довший час очолює управління спорту Тернопільської облдержадміністрації. Обоє, очевидно, вдало впишуться у владну вертикаль, що дозволить колегам з демократичного табору дорікати Кличку співпрацею з владою Януковича. На Тернопільщині вона стала явною.

-1 thoughts on “Людина Кличка стала представником Януковича на Тернопільщині

  • 12:38 | 25.05.2011 о 12:38
    Permalink

    То в Юлі,то в Кличка ,то тепер в Яника… Понабирають холуів продажних…. боже,боже…за скільки продався Іване,тобто вже Ваня ?

  • 21:34 | 1.06.2011 о 21:34
    Permalink

    ти спочатку досягни того чого він досягнув…а потім можеш вже і критикувати!!!
    але якшо ти кусок гавна то нема чого заздрити!!!

Коментарі вимкнені.