Мафія захопила «Подоляни»

24 жовтня у пивному клубі «Хмільне щастя», що знаходиться у ТРЦ Подоляни, відбулося відкриття благодійного сезону гри «Мафія». Спільний проект представляли молодіжні організація «Ротаракт»  та ініціатива «Файне місто».

Захоплююча психологічна рольова гра для хорошої компанії – саме так відгукуються про «Мафію» її гравці. Грати в неї не тільки весело і цікаво, але й корисно: у процесі гри розвиваються здібності, які можуть знадобитися в повсякденному житті. Це і дар переконання, і акторська майстерність.

Перша показова гра привернула увагу усіх присутніх. Додатковий ефект справили вечірні вбрання учасників, які одягнулися відповідно дрес-коду італійської мафії  – вечірні плаття для дівчат і костюми для джентльменів.

Усім бажаючим ведучі пропонували спробувати свої сили у «Мафії». Організатори пояснили новачкам правила і умови участі, а ті уже у грі вчилися  розпізнавати мафіозі. Перші невдачі і розгублений вигляд учасників із словами «а що має бути далі?», так і не зруйнували їх позитивних вражень від гри. Та й відвідувачам, які стояли осторонь, було цікаво спостерігати за усім дійством.

Професійні гравці зізнаються, що легко можуть визначити хто з них «мафія» за мімікою, жестами, рухами. «З новачками навпаки, – розповідає один із найкращих мафіозі Тернополя, один із організаторів Тарас Козич, – у них ще не вироблений стиль гри. Щоб зрозуміти нову людину, то починають працювати ті частини мозку, які відповідають за пам”ять, логіку і математику. Це стимулює працювати мозок краще будь-якого бьорну чи живчика з ехінацеєю».

Новачки після гри здивовано споглядають на професійних гравців із німим запитанням: «а як ти це робиш?». Мабуть для  профі це одна із найважливіших похвал, одне з того таємного та інтригуючого, що заставляє їх грати знову.

Організатори задоволені початком  діяльності «Мафії». «Були люди, які дійсно зацікавлені, – каже учасник «Файного міста» Дмитро Андрощук. –  Візитки мафіозного клубу «Alames» розмітали зі столів з шаленою швидкістю».

Хорошим початком нового сезону можна вважати залученням кількох нових гравців.   Учасники «Мафії» також  долучилися й до доброчинності, адже усі виручені кошти від гри передані на ремонт обласного притулку для неповнолітніх, що знаходиться на вул. Стрімкій.

Відтепер  доброю традицією буде проведення гри «Мафія» кожного понеділка у «Хмільному щасті». Адже «Мафія» – та гра, яка навчить вас не брехати, а розпізнавати брехню.


Коментарі вимкнені.