Марійські дружини приїздили до Тернополя

Провідники, аніматори та духівники Марійських дружин зібралися 2 квітня в приміщенні актового залу організації «Пласт» (вул. Федьковича, 11). Понад 70 представників парафіяльних осередків спільнот Тернопільсько-Зборівської єпархії обговорили основні елементи статуту, напрямки служіння у молодіжному середовищі, а також організаційні аспекти прощі Марійських дружин до Зарваниці, яка відбудеться 4 червня 2011 року. Організатором заходу виступили голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський та координатор Марійських дружин єпархії Тетяна Кулинич, повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської Єпархії.

Голова комісії привітав учасників від імені владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського. У ході обговорення учасники висловили потребу формування спільної програми діяльності спільноти, організації спеціалізованих тренінгів для лідерів спільноти. Зібрання стало нагодою для налагодження контактів між провідниками Марійських дружин.

Довідка

Згідно зі статутом спільноти, Марійська дружина – це релігійне товариство, члени якого, завдяки особливій набожності до Пресвятої Богородиці, бажають освятити себе самих та в міру можливостей стати апостолами різноманітного добра. Товариство ставить за мету сповнення церковних цілей, оскільки є організацією, які діє з благословення церковної влади.

Марійська дружина заснована у 1563 році молодим професором, єзуїтом Іваном Лейнісом. Відтак отримала церковне потвердження у 1584 році Папою Григорієм ХІІІ.

Коментарі вимкнені.