Міліцію України хочуть перейменувати в поліцію

Міністерство внутрішніх справ розробило проект закону України «Про поліцію».

Про це повідомив голова Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, співавтор Концепції реформування МВС України Анатолій Оніщук на прес-конференції, передає ГолосUA.

«Представляючи цей проект закону, ми хочемо перевірити, наскільки у влади є воля дійсно якісно проводити реформи, про які заявив Президент», – сказав він.

А. Оніщук повідомив, що створена спеціальна ініціативна група з реформування Міністерства внутрішніх справ і міліції зокрема.

 

«Під час підготовки проекту закону « Про поліцію » ми не виконували чиїсь замовлення, а виходили з того, що необхідно змінити систему. Я нагадаю, що концепція реформування МВС України була написана ще 6 років тому, і в ній були враховані найважливіші проблеми в діяльності міліції», – сказав він.

 

А. Оніщук також додав, що передбачені проектом закону зміна назви з «міліції» на «поліцію» має на меті затвердити в Україну стандарти європейських поліцейських структур.

«Згідно з документом, формування системи органів поліції повинно відбуватися з урахуванням європейського досвіду та стандартів, використаних у свій час при реформуванні правоохоронних органів Грузії, Польщі, Ізраїлю, Німеччини, Швеції, США та Російської Федерації. При розробці закону були враховані і основні європейські стандарти: Європейська конвенція про захист прав людини та основних свобод, яка є визначальною у діяльності всіх поліцейських структур, Європейський кодекс поліцейської етики, норм якого повинна дотримуватися поліція у своїй діяльності, висновки Європейського суду з прав людини» , – підкреслив він.

Коментарі вимкнені.