Міносвіти таки “кинуло” студентів! Днями молодь оголосить дату масових протестів

Сьогодні представник студентських та молодіжних організацій вийшов з експертної робочої групи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС), яка займається доопрацюванням міністерського варіанту проекту Закону “Про вищу освіту”. Причина – в остаточному тексті проекту, презентованому Міністерством, проігноровані геть усі вимоги молоді.

“До остаточного тексту не увійшли усі 9 пропозицій до міністерського проекту Закону, підготовлені студентськими та молодіжними організаціями, які нещодавно влаштовували масові акції протесту, – розповідає екс-член робочої групи МОНМС Антон Делікатний. – “Зокрема, Міністерство включило у текст проекту можливість збільшення плати за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму.

Оскільки перемовини з владою остаточно зайшли у глухий кут 17 травня, у віторок, о 13:00 свіворганізатори нещодавних студентських протестів – Незалежна студентська профспілка “Пряма Дія”, Громадянський рух “Відсіч”, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) та Студентська колегія НаУКМА – оголосять про дату наступних масових акцій непокори. Про місце проведення прес-конференції буде повідомлено пізніше.

Нагадуємо, що міністерський проект є “братом-близнюком” нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1. 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі зазначені організації та їхні регіональні партнери влаштували акції протесту проти ухвалення законопроекту N7486-1 “Про вищу освіту”. А 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівне та Сімферополі студентство вже протестувало проти усіх законопроектів “Про вищу освіту”, які містили норми, що дискримінують молодь. І 10 березня молодь отримала результат: законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами – сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +30681217741 (Михайло Лебедь), +380956051563, +380638273837 (Антон Делікатний)

Коментарі вимкнені.