Молодіжки та влада Тернополя – від нерозуміння до спільного бачення

7-го вересня розпочався перший захід з ряду круглих столів “Формування спільного бачення розвитку молодіжного руху в Тернополі”. Потреба в проведені даного заходу, на думку міського голови Сергія Надала, в тому, що громадські об’єднання на сьогодні збирають під свої знамена до 3 % від усієї молоді, у той час як показник країн Європи досягає 70%. Участь у роботі круглого столу взяли представники 21 молодіжки та працівники профільного управління міської ради.

Не секрет, що серед молодіжок гуляють думки на тему – у влади ніколи немає грошей, вони займаються відписками чи наша пропозиція не в їхніх пріоритетах. Натомість влада може в кулуарах розповісти, що молодіжні громадські організації складаються з 10-20 учасників, не вміють нічого професійно робити та відмивають кошти фондів. Взаємнозвинуваченнями ми можемо займатись і наступні 20 років, але молодь Тернополя від цього не виграє.

На першому круглому столі було проведено аналіз ситуації молодіжної політики Тернополя. Молоді лідери визначили сильні та слабкі сторони різних галузей молодіжної політики (екології, спортивно-туристичної, суспільно-освітньої, соціальної та ін.), обговорили можливі ризики та перспективи. Дана інформація буде опрацьована та передана управлінню у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму.

На другому круглому столі відбудеться презентація роботи профільного управління, обговорення проблем молодіжної політики Тернополя та буде напрацьовано алгоритм для ефективної взаємодії міської влади та молодіжних організацій.

Третю зустріч планується провести за участю міського голови Тернополя Сергія Надала, якому й будуть презентовані спільно напрацьовані проекти.

 

-1 thoughts on “Молодіжки та влада Тернополя – від нерозуміння до спільного бачення

  • 15:16 | 11.09.2011 о 15:16
    Permalink

    Надал дивиться вперед, раз йде на контакт з молоддю. Він може багато чого почерпнути від таких зустрічей!

Коментарі вимкнені.