Митники виявили нелегального спирту на 6 млн. грн.

Тернопільською митницею 13 липня відносно посадових осіб іноземних компаній, складено 16 протоколів за статтею 352 Митного кодексу України. Предметом правопорушень був “спирт етиловий” в кількості 127 670 декалітрів на загальну суму понад 6 мільйонів 296 тисяч гривень, що прямував в режимі експорту та був відвантажений залізничним транспортом протягом 2009-2010 років на одну з фірм Республіки Азербайджан по трьох контрактах, – повідомив Погляду  головний інспектор по зв’язках з громадськістю Тернопільської митниці  Святослав Русенко.

Відповідно до інформації, отриманої від митних органів Азербайджану встановлено, що фірма-отримувач як учасник зовнішньоекономічної діяльності не зареєстрована та, відповідно, спирт не отримувала.

Таким чином, відповідальними особами представлялися документи про направлення товару в адресу іноземних фірм, які були не зареєстровані, чим  вчинено незаконне переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України документів, як підстави для переміщення, даного товару, що містять неправдиві відомості.

 

 

 

Коментарі вимкнені.