Стерилізованих собак вже не випускатимуть у місто

На засіданні комісії із запобігання надзвичайним ситуаціям у Тернополі обговорили питання протидії укусам безпритульних тварин.

Про те, як у нашому місті вирішують дану проблему, розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. За його словами, на сьогодні більшість собак у місті вже стерилізовані. Працює служба вилову тварин, центр стерилізації, а також допомагає громадська організація «Ноїв ковчег». Цьогоріч на центр стерилізації з державного бюджету виділили 100 тис. грн., а на стерилізацію – 150 тис. грн.

У місті є 16 затверджених місць для вигулу домашніх тварин. Існують обов’язкові умови для господарів: вигулювати тварину на ланцюгу та в наморднику. Якщо господар порушує вимоги, тварину мають право конфіскувати. Без цих атрибутів собака автоматично стає безпритульною.

Голова комісії – заступник міського голови Владислав Стемковський вніс пропозицію змінити існуючу у місті схему і після стерилізації тварин не випускати на волю. Члени комісії підтримали це одностайно. Планується розробити документи про порядок проведення вилову, стерилізації та визначити необхідну суму грошей для утримання безпритульних тварин. Розроблений проект буде подано на розгляд виконавчого комітету для подальшого затвердження.


 

-1 thoughts on “Стерилізованих собак вже не випускатимуть у місто

  • 23:26 | 20.07.2011 о 23:26
    Permalink

    ще би на це знайти гроші і подивитись, чи воно дійсно відповідає законодавству. але рішення правильне

  • 08:26 | 21.07.2011 о 08:26
    Permalink

    НАРЕШТІ. стріляти тих собак треба, бо в нас так виходить, що собака важливіша за людей, яких та собака і може покусати

    • 08:38 | 21.07.2011 о 08:38
      Permalink

      Василю, собака – може покусати, а може й не покусати… але люди вбивають інших людей, (а можуть і не вбивати)то що – перестріляти всіх людей?

Коментарі вимкнені.