На 57 відсотків зменшено кількість перевірок у ІІІ кварталі

Про це повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко під час зустрічі з делегацією Головної державної податкової інспекції при Міністерстві фінансів Республіки Молдова, на чолі з їїначальником Миколою Платоном.

За словами Віталія Захарченка, значному зменшенню кількості перевірок та одночасно підвищенню їх результативності сприяло використання ризикоорієнтованої системи відбору платників до перевірок. З початку 2011 року за результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано узгоджених податкових зобов’язань на суму 2,3 млрд. гривень, з яких вже понад 1,8 млрд. грн. сплачено до бюджету.

„Ми відійшли від планування перевірок за галузевим принципом. Адже бачимо де є втрати бюджету, аналізуємо діяльність підприємств. До національного плану перевірок потрапляють тільки ті підприємства, які мають високі ризики несплати податків. Наше завдання – стимулювати суб’єктів господарювання до прозорої роботи, добровільного виконання свого конституційного обов’язку зі сплати податків”, – наголосив Голова ДПС Віталій Захарченко.

Під час зустрічі податківці Молдови були вражені результатами роботи ДПС України щодо адміністрування податку на додану вартість.

„Ми зацікавлені дізнатися, як за такий короткий термін вам вдалося вдвічі збільшити надходження з ПДВ. Також буде в нагоді ваш досвід щодо удосконалення податкового законодавства та запровадження нових сервісів для платників податків”, – підкреслив начальник Головної державної податкової інспекції при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Микола Платон.

Коментарі вимкнені.