“На діяльність Щепановського кілька років дивились крізь пальці”, – мер

Декілька днів тому було взято під варту Зіновія Щепановського. Як писав Погляд керівника корпорації «Укрбудінвест», яка вела будівництво житлових будинків у різних регіонах України помістили в слідчий ізоляторю. Йому загрожує 12 років ув’язнення. Хто тепер вирішуватиме  проблеми дольовиків і чому проблема не була вирішена раніше – ситуацію прокоментував міський голова Тернополя Сергій Надал.

–         Це проблема яку я отримав від попередників у спадок, як і дороги, і дірку  в бюджеті міста, – каже Сергій Надал, – аналізуючи ситуацію, у мене виникають логічні запитання: як можна було розпочинати будівництво без усіх необхідних документів та куди дивилась тодішня влада стільки років? Повірте, ця ситуація виникла не рік, і не два роки тому. Таке враження, що комусь це було вигідно, і я не лише про Щепановського, а про тих, хто на все дивився крізь пальці, нехай би правоохоронні органи і за них взялись.

Мер каже, що одразу ж після виборів створив робочу групу, у яку ввійшли представники правоохоронних органів, юристи міської ради, депутати, представники недобудованих будинків та «Будівельника». Юристи, за словами міського голови, працювали до ночі, допомагаючи тернополянам готувати заяви. Тоді з Щепановським досягли певних домовленостей і зобов’язали його під ними підписатись. Втім, сьогодні, керівництво міста вже знає чого вартує слово цієї людини.

Сергій Надал розповів, що зараз є тісна співпраця з людьми, які довірили свої гроші «Будівельнику». Керівництво міста сприяло створенню громадських організацій та передали їм землю, щоб вони могли добудувати будинок самостійно, в іншому випадку, у разі банкрутства «Будівельника», недобудови просто забрав би новий власник за борги.

– Найгірше, що створили даний колапс мої попередники, а відповідати повинна чинна влада, – каже мер, – а ті, хто це допустив, замість того, щоб нести відповідальність за дії та бездіяльність – лише критикують та розповідають, як все зараз погано. Вибачте, але людям, які вклали останні зароблені гроші у свою мрію мати власне житло від цього не легше!

Кароліна Говірка

 

Коментарі вимкнені.