На Купальському святі Хоптяна співали російською

Фото: прес-служба ОДА

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у Всеукраїнському фестивалі сільської молоді «Купальська феєрія», який відбувся в ніч на 7 липня, у с.Чагарі Гусятинського району, – хвалиться губернатор на сайті ОДА. В попередньому повідомленні йдеться, що «Купальська феєрія» відбувалась під патронатом Хоптяна. Втім, дійство виглядало так, ніби голова ОДА зробив свято сам для себе. На Купальському святі співали російською, англійською, та ще й іноді – “під фанеру”. На “феєрії”, звичайно ж, було державне телебачення ТТБ (або як його назвали журналісти СТБ – «Хоптян ТБ», Погляд писав про це).

На концерті була ціла плеяда зірок. Всесвітньо відомий скрипаль Василь Попадюк, Микола Свидюк , хор ім. Г. Верьовки.  Проте склалося таке враження, що багато приїжджих „титулованих” співаків просто не переймалися з вибором репертуару для виконання на цьому дійстві – лиш би покласти собі гроші в кишеню, а організатори особливо не переймалися – кому платити гроші. Для прикладу – Жанна Боднарук співала пісні Глорії Гейнор та Мірей Матьє (Пісні, погодьтесь, явно не Купальські) а також „Червону руту” (можливо у „Заслуженої артистки України” – шалена творча криза і в неї немає що слухачеві запропонувати?).

Народний артист Віктор Шпортько привіз із собою свого сина Олексія Шпортька  – який окрім власних пісень переспівував пісню Юрія Антонова „Мечта сбывается”, та ще й плутав українську з російською в передмовах. Маловідомий тернопільському слухачеві Павло Мрежук, співав окрім своїх пісень, незрозумілий присутній публіці „хіт” в стилі heavy metal. Під час цього ми спостерігали за поведінкою глядачів, добрий відсоток це мешканці з сіл – більшість з них не знали, як реагувати на цей виступ і що діється на сцені, де під важку рокову мінусовку в стилі 80-х років пан Павло фальцетом тягнув „аля AC DC”.

Оперні співаки – справді безподобно виконували композиції, проте така „екзотика” вже через півгодини почала заколисувати публіку (один з виконавців мало не вибачався за це на сцені, але все ж продовжував), тим більше що час вже був за опівніч і багато хто пішов геть.

Не потрібно бути музичним критиком, щоб розуміти, що на „Всеукраїнському фестивалі СІЛЬСЬКОЇ МОЛОДІ  Купальська феєрія” – люди прагнуть святкувати і веселитися, водити хороводи, і їх не потрібно посеред ночі „травити” кількох годинними оперними співами. Хор ім. Г. Вєрьовки – дуже еффектно виглядав на сцені, величезна кількість люду в українських костюмах – проте важко собі навіть уявити, яким має бути гонорар цілого хору при такій кількості учасників. Півторагодинна(за планом) програма хору, незважаючи на всю красу, „добивала” ліричними піснями найстійкіших глядачів (близько 3 години ночі). Люди, які бачили сценічну кухню навіть говорили про те, що хор Верьовки виступав під плюсову фонограму.

На десерт – залишили тернопільських співаків, яким перепали самі „глядацькі” недоїдки.

Антон Наливайченко,  для Погляду

 

 

-1 thoughts on “На Купальському святі Хоптяна співали російською

  • 23:52 | 9.07.2011 о 23:52
    Permalink

    І два дебіли з Козови туди їздили підспівувати !

  • 12:18 | 10.07.2011 о 12:18
    Permalink

    Цікаво, чи була ( позапланова) робоча поїздка в бар ” Орися”?. Хоптян (молодець) вміє настрій підносити громаді. Пока був з (робочою) поїздкою, то хор переспівав весь репертуар а в 3 ночі перейшов вже на російський. Як не кажи а ” Орися ” впливає на голодний організм.

Коментарі вимкнені.