На Тернопільщині голову райради покарали за корупцію

Тернопільські податкові міліціонери з початку року виявили 14 економічних злочинівЗавдяки принциповій позиції прокуратури до відповідальності притягнено голову Теребовлянської районної ради.

«У серпні цього року працівниками УБОЗ в Тернопільській області складено адміністративний протокол стосовно голови Теребовлянської районної ради за вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП. Державний службовець, будучи посадовою особою місцевого самоврядування та суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушив обмеження щодо сумісництва з іншими видами діяльності, встановлені п.2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», а саме: перебуваючи на посаді голови райради, він одночасно входив до складу органу управління приватного підприємства.

 

Вказані обставини щодо перебування голови райради співзасновником ПП підтверджені в судовому засіданні та не заперечувалися держслужбовцем. Проте Чортківський районний суд постановою від 2 вересня 2011 року відмовив у притягненні посадовця до відповідальності за ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення та закрив провадження у справі», – повідомив Валерій Чапаєв.

 

Прокуратура Тернопільської області в апеляційному порядку опротестувала постанову Чортківського районного суду. Протест прокуратури задоволений.

 

Згідно з постановою апеляційного суду Тернопільської області, голову Теребовлянської районної ради визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП, оштрафовано на 2500 грн з конфіскацією отриманого доходу від діяльності, пов’язаної із входженням до складу органу управління приватного підприємства.

 

Всього ж, із введенням у дію Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», правоохоронці Тернопільської області склали 32 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, з них 17 – протоколи, складені прокурорами.

 

Коментарі вимкнені.