На Тернопільщині можна заробити і без вищої освіти

Вища освіта нині зовсім не гарантія успішного працевлаштування. Відновити престиж робітничих професій вирішили працівники обласного центру зайнятості. Кажуть, нині в країні, зокрема і на Тернопіллі, дефіцит кваліфікованих газозварників, ковалів, будівельників. Професійне перенавчання у центрі зайнятості можна пройти безкоштовно.

– Серед безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, є майже 8 000 – це люди з вищою освітою, це складає 40% з усієї кількості людей, що перебувають на обліку. У міському та міськрайонному центрах зайнятості така частка складає майже 60%. Відтак, гостро постає потреба формувати престиж робітничих професій, розповів перший заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра ОСТРОВСЬКА .

– В службі зайнятості працює досить велика команда профконсультантів, які мають досвід роботи як з дітьми, так і з дорослим населенням, як з батьками так і з вчителями. Служба зайнятості займається перша і основна категорія – це є безробітні люди, які мають статус безробітних або які шукають роботи щодо їхньої орієнтації на актуальні професії на ринку праці, – розповіла начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості Тетяна БІЛІНСЬКА.

Людей, які виявили бажання пройти професійне перенавчання, після його закінчення працівники служби зайнятості направляють до роботодавців. Найбільшим попитом в обласному центрі зайнятості користуються професії: тракторист-машиніст, оператор котельні, водій, кухар, перукар,слюсар, муляр, маляр, штукатур.

Коментарі вимкнені.