На Тернопільщині – неякісний хліб…

Хліб в українській хаті завжди були символом гостинності. Він займає особливе місце в нашому харчуванні. Без хліба неможливо уявити свого життя. Але не завжди хліб є якійсний і виготовлений згідно держстандартів.

Протягом 2010 року  фахівці  держнагляду ДП «Тернопіль-стандартметрологія» встановили порушення вимог стандартів на 90%  хлібопекарських підприємствах області. За результатами перевірок заборонена реалізація та не допущено до торговельної мережі 6,1т неякісного хліба та хлібобулочних виробів загальною вартістю 26,8 тис.грн.  80% підприємств, на яких відсутні умови для стабільного випуску якісної продукції  фахівці  держнагляду забороняли реалізовувати всю продукцію (52 найменувань) аж до усунення недоліків.

Основними порушеннями щодо якості хліба та хлібобулочних виробів були: занижена маса, пористість та масова частка жиру, непропеченість та липкість м’якушки, нечітка форма, наявність бокових злипів, порушення правил маркування або відсутність маркування на споживчій тарі.

Піготувала Анастасія Щаслива за матеріалами Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики

Коментарі вимкнені.