На Тернопільщині потрібно засадити лісами 84 тисячі гектарів землі

На Тернопільщині потрібно засадити лісами 84 тисячі гектарів землі. Це сприятиме уникненню зсувів і раціональному використанню природних ресурсів, – вважають земельники області.

У рамках програми «Ліси України» на Тернопільщині вже відшукали придатні для заліснення ділянки, – повідомив виконуючий обов’язки начальника головного управління Держкомзему в області Михайло Воляк.
Заліснення – процедура недешева. Засіяти деревами 1 гектар землі та виготовити на нього документацію сьогодні коштує близько півтора тисячі гривень, – розповідає перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Гуменюк.

Забезпечити Тернопільську область лісами сьогодні важко ще й через власників. З’ясувати, кому належить продукція приватизованої залісненої ділянки, практично неможливо, – кажуть в обласному Держкомземі. Вирішувати цю проблему земельники радять шляхом обміну цих ділянок з державними.

Для уникнення природних катаклізмів у Тернопільській області необхідно заліснити 20% землі. За підрахунками місцевих посадовців, зараз у регіоні є близько 21% придатних ділянок.

http://www.lesovod.org.ua/

Коментарі вимкнені.