На Тернопільщині прокладуть три об’їзні дороги

92 мільйони гривень виділили з державного бюджету на будівництво об’їзної дороги навколо Кременця та на реконструкцію дороги в Почаїв – про це домовився голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян на нараді, що відбулася минулих вихідних у Києві. Крім того, влада області обіцяє збудувати і відремонтувати й інші дороги.

– Вдалось домовитися. І це, я вважаю, перші кроки на сьогоднішній день під час зустрічі в Укравтодорі після зустрічі з прем’єр-міністром Тіхоновим підписані документи про будівництво доріг. І ми вже з приходом весни через декілька днів, чи тиждень розпочнемо ці роботи, – розповідає Валентин ХОПТЯН голова Тернопільської облдержадміністрації. – Насамперед це стосується будівництва об’їзної навколо Кременця та реконструкції траси на Почаїв і обійдеться проект в загальну суму 92 мільйони гривень. Також стояло питання – будувати об’їзну дорогу навколо Бережан, чи навколо Теребовлі? А оскільки дороги необхідні як в одному, так і в іншому райцентрі – і це обласній владі вдалося довести у Києві, то взятися вирішили одразу за обидві. Правда, грошей на це виділили небагато.

Поки що ми сюди вписали по 10 мільйонів – це, звичайно, мало. Але для того, щоб стартувати – це вже буде початок, а в дальнішому ця робота буде проводитися.

Ще 41 мільйон гривень виділили з бюджету на ремонт доріг області, які найбільше цього потребують, з них – 18 мільйонів – на дороги обласного центру. Влада області обіцяє привести в належний стан й інші дороги, тільки-но з’являться на це гроші, а поки що чекає сухої погоди, аби розпочати вже заплановані роботи.

Коментарі вимкнені.