На Тернопільщині провели унікальну духовну акцію

Дотримуючись  української традиції Святвечора, 6 січня в управлінні Бучацької єпархії вперше провели унікальну духовну акцію, яка об’єднала людські серця і зробила навіть незнайомих людей братами і сестрами. Це була свят-вечірня трапеза, на яку завітали малозабезпечені, потребуючі та знедолені миряни, а також діти-сироти. У ній взяв участь Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. До трапези також приєднались священики, місіонери, представники християнських молодіжних організацій, отці Василіяни, сестри Пресвятої Родини та сестри Мироносиці, котрі трудяться у нашій єпархії, зокрема у Чорткові.

На особливе свято Східної Церкви завітали і представники римо-католицького духовенства, котрі ділились із присутніми католицьким оплатком. Натомість, владика Дмитро, за східнохристиянською традицією, по-батьківськи ділився із учасниками трапези проскурою. А розпочалась свята вечеря з молитви та благословення дванадцяти символічних страв. Опісля присутні колядували та складали один одному святкові побажання.

Ідея проведення свят-вечірньої зустрічі належала с. Йосафаті Воробей зі згромадження сестер Мироносиць, котра студіює соціальну педагогіку в Прикарпатському національному університеті і працює у Чорткові при єпархіальному управлінні. Активно допомагав втілювати ідею о. Андрій Лемчук, котрий спільно із сестрами-монахинями запрошував потребуючих на єпархіальний Свят-вечір. Так, на ньому зібралось близько ста осіб. Усі вони почувались комфортно і споріднено духом, адже панувала тут тепла родинна атмосфера. До того ж, багатьом було цікаво провести час трапези за одним столом з Єпископом, спілкуючись із владикою на різні теми.

Прес-служба Бучацької єпархії

Коментарі вимкнені.