На Тернопільщині розпочався перший Всеукраїнський Художній Пленер “Славімо Галіцію”

Восьмого жовтня у Бучачі розпочався перший Всеукраїнський Художній Пленер за підтримки ТМ «Бучач», на який зі всієї України з’їхалися відомі митці.
Два тижні одинадцять художників будуть знайомитися з історичними пам’ятками та чудовими краєвидами, детальніше дізнаватися історію міста для того, щоб згодом відтворити свої враження про цей край на полотні.

Результатом пленеру стане відкриття виставки живопису під назвою «Славімо Галіцію» у Тернополі з 22 жовтня по 20 листопада 2011 року у приміщені Українського Дому «Перемога».

«Ми одразу підтримали ідею проведення такого пленеру, – розповідає керівник групи художників В’ячеслав Казаневський , – адже місто чарівне і має багато архітектурних пам’яток та чудову природу, такий чарівний край надихає. Впевнений, що пленер пройде успішно і виставка стане однією з найвизначніших подій у Тернопільський області за останній час. Дуже приємно, що у нас є можливість організувати такий захід, за що окрема дякуємо організаторам ТМ «Бучач».

«Мета організації художнього пленеру – відкрити українцям чудову перлину Галіції, місто Бучач. На жаль, мало хто з нас знає про існування цього старовинного містечка. Маємо надію, що архітектурний спадок та чудова природа Бучача очима відомих художників України підвищать туристичний інтерес до цього краю, – каже представник ТМ «Бучач» Надія Кучерук. – Підтримати такий захід для нас – честь. Ми плануємо провести виставку живопису «Славімо Галіцію» у Тернополі, а після цього вона переїде до Бучацького музею. Зараз думаємо над можливістю привезти цю виставку і до Івано-Франківська. У нас є намір провести подібні пленери по всій території Галіції».

У пленері приймають участь такі митці: Андрій Куцаченко (Київ), Володимир Кабаченко (Одеса), Олена Кондратюк (Ужгород), В’ячеслав Казаневський (Київ), Леонід Павленко (Київ) , Віктор Хаджинов (Львів), Орест Манюк (Львів), Микола Пазізін (Тернопіль), Петро Ряска (Ужгород), Левко Микитич (Нагуєвичі), Михайло Дайнега (Івано-Франківськ).

-1 thoughts on “На Тернопільщині розпочався перший Всеукраїнський Художній Пленер “Славімо Галіцію”

  • 08:34 | 19.10.2011 о 08:34
    Permalink

    Славимо Галіцію-гарна назва, напевне її придумали “істині українці”, ще трохи і Україну будемо назива більш “благородніше”- ОКРАІНА

  • 08:41 | 19.10.2011 о 08:41
    Permalink

    Виявлчється коньяк “БУЧАЧ” виробляють в галіції, а я думав що в ГАЛИЧИНІ

Коментарі вимкнені.