На Тернопільщині відновлять водозахисні дамби на Дністрі

В регіоні підвищеної паводкової небезпеки усувають проблему підтоплень, – повідомила “Погляд” прес-служба Міністерства екології  та природних ресурсів України.

Заплановано капітальне відновлення двох протипаводкових дамб в Монастирському районі Тернопільської області. Побудовані вони були ще в 70-80 роках минулого сторіччя, і на сьогоднішній день потребують оновлення. Крім того, будуть розчищені існуючі водовідвідні канали, відремонтовано шлюзи-регулятори. Будуть приведені до ладу, а при потребі споруджено нові  берегозакріплювальні напівзагати. Також планують відновити гирла стічних дренажних систем.
Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області завершило екологічну експертизу і дало позитивний висновок стосовно проекту «Невідкладні заходи по відновленню водозахисних дамб та берегоукріплення на території Устя-Зеленської та Тростянецької сільських рад Монастирського району Тернопільської області».
Старі гідротехнічні споруди вже не можуть надійно захистити прилеглі до Дністра низинні землі від паводкових затоплень. Це становить загрозу для життя людей та призводить до значних фінансових збитків.
Генеральним проектувальником об’єкту та розробником матеріалів ОВНС виступило ВАТ «Тернопільводпроект», а замовником є Тернопільське обласне управління «Облводгосп».
Введення проекту термінового відновлення дамб є надзвичайно важливим для Тернопільської області, де існує велика небезпека підтоплення значних територій підчас розливу Дністра.

Коментарі вимкнені.