На Тернопільщині “збирають” видатних земляків

expres.ua

У неділю, 14 серпня, в м.Збараж стартувала обласна акція «Видатні земляки Тернопілля», присвячена 20-ій річниці Незалежності України.

Її метою є донести до громади імена тих людей, які своєю працею прославили Україну та Тернопільщину зокрема.

«Наш край славиться постатями, які залишили свій вагомий слід в історії – це й козацькі ватажки Дмитро Байда-Вишневецький та Северин Наливайко, науковці Іван Пулюй та Іван Горбачевський, співачка Соломія Крушельницька, духовний лідер Патріарх Йосиф Сліпий і ще багато-багато інших. – каже голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян. – Творять славну історію Тернопілля й наші сучасники – художник Іван Марчук, науковець та економіст Богдан Гаврилишин, Герої України Іван Гута та Іван Крижовачук, спортсмен Андрій Пушкар. Цей список можна продовжувати».

Організатори акції, а це управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, запропонували активним молодим людям, які мешкають в районах області, долучити до цього переліку тих земляків, якими славиться саме їхній район.

На думку оргкомітету, це дасть можливість не лише вшанувати таким чином визначних людей, але й популяризувати їхні здобутки, продемонструвати той життєвий шлях, який вони пройшли, показати приклад для наслідування, залучити молодь до активної пошукової роботи.

Під час відкриття акції, яке відбулося у старовинному Збаразькому замку, кожному з голів райдержадміністрації було передано символічну сторінку, яку, після її заповнення інформацією, зібраною в районі, буде долучено до загальнообласної книги «Видатні земляки Тернопілля».

Вже 21 серпня ці аркуші буде передано керівництву області для формування такого видання, яке, згодом, заплановано роз тиражувати та передати в бібліотеки Тернопільщини.

 

Коментарі вимкнені.